Ontdek de laatste trends & leukste nieuwtjes

Nancy Boerjan

Onze lifestyle-journalisten gaan wekelijks op zoek naar de nieuwste trends en leukste nieuwigheden.

Dans je in de kijker

Het merk Salty Dog bestaat al sinds 1971 maar komt eigentijds uit de hoek met een heuse challenge voor jongeren: bewijs dat jij net zo goed kan dansen als topchoreograaf Vincent Vianen met de dansvideo op wefashion.com/saltydog.

46 euro (jacket) – www.wefashion.be

Té gek slippertje

Té gek: zo ziet Steve Madden het komende schoenenseizoen tegemoet. En daar is deze platformslipper in faux fur maar één voorbeeldje van. Het elastische bandje achter de enkel maakt er een blikvanger voor zowel binnen als buiten van.

99,99 euro – www.stevemadden.nl

Blikken vangen

Meer dan ooit sprekende ogen boven een mondmasker? Zet ze extra in de kijker met een klassiek eyelinerlijntje, dun of dik. Of ga voor trendy en teken met de punt van Bourjois’ Liner Pinceau een extra lijn of stipjes boven de arcadeboog, in zeven verschillende kleuren.

12,49 euro – www.bourjois.com

Schattig shoppen

Een schattige minishopper om straks mee door de winkelstraten te flaneren. Veel meer lente kan het met een exemplaar in een modekleur als lemon niet worden.

95 euro – www.guess.eu

Inspirerend

Greet Rouffaer telt 62 lentes maar leeft zich nog elke dag creatief uit. Ze houdt niet van saai, combineert graag oude en nieuwe spullen en gaat voluit voor kleur. Samen met de Antwerpse Angelo Moretti ontwierp ze een collectie fantasiejuwelen en hoopt zo vrouwen van haar leeftijd en ouder te kunnen inspireren.

halsketting 99 euro – www.angelomoretti.be

Variaties op rood

Lingerielabels Chantelle en Passionata gaan voor alle mogelijke tinten rood dit voorjaar, van ingetogen tot uitbundig. De Thelma line by Passionata speelt met delicaat kant en zachte materialen als satijn. Een hedendaagse interpretatie van vrouwelijkheid én comfort.

49,95 euro – www.chantelle.com

Alle bijtjes helpen

Bijen zijn van groot belang voor de natuur, maar worden ernstig bedreigd. De opbrengst van de Save the Bees-collectie van Falke gaat voor 20% naar het Green Forest Fund dat duurzamelevensruimte voor bijen creëert. De sokken met een stijlvol geborduurd bijtje op de enkel, zijn er voor klein en groot.

10 en 14 euro – www.falke.com

Geurig compliment

Op 1 maart vieren we wereldwijd ‘complimentendag’. Een dag waarop we oprecht aandacht schenken aan iemand die dat dik verdient. Zeg voor een keertje hoe lief je hem of haar vindt. Of hoe lekker hij of zij ruikt. Want Rouge van Comme des Garçons kan voor allebei.

145 euro – www.comme-des-garcons-parfum.com

Coole prints in warme kleuren

Gesofisticeerd, kleurrijk keukentextiel geeft je keuken zo een nieuwe look en feel. De handdoeken van de jonge Brusselse ontwerpster Leila Hassouna vallen op door hun Scandinavisch geïnspireerde grafische vormen en warme, oosterse kleuren.

22 euro – www.leilahassouna.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.