Ontdek de kunst van het mooie leven

Nancy Boerjan

Onze lifestyle-journalisten gaan wekelijks op zoek naar de nieuwste trends en leukste nieuwigheden.

Haal een glimlach in huis

Viktoir Viktoir – of de Brugse creatieveling Viktor Vandenabeele – wil ons met zijn tekeningen en schilderijen bovenal amuseren. Hij maakte twintig gesigneerde tekeningen, geïnspireerd op oude prenten waarin Britse kolonisten in India op de rug van olifanten op tijgers jagen. Pimp Safari koop je bij Smallfish, een nieuw printflatform waar kunstenaars hun werk als print in hoge kwaliteit kunnen aanbieden.

215 euro – www.smallfish.art

Schijn bedriegt

Met het beroemde grafisch werk van de Nederlandse kunstenaar Escher in gedachten, ontwierp Arte het doolhofpatroon van het Detour-ontwerp. Trompe l’oeuil aan de muur dus, en de in verschillende richtingen gelegde stukjes sisal doen daar nog een extra illusie bovenop. Niets is nog wat het lijkt bij je thuis!

prijs op aanvraag – www.arte-international.com

Geen gewone tas

Susan Bijl maakt er sinds 2000 haar missie van om dé shoppingbag te ontwerpen: vertrekkend vanuit de vorm van een gewone plastic tas, gemaakt uit scheurbestendig nylon en met een diagonale streep als signatuur. Haar jongste collectie kwam tot stand in samenwerking met de Rotterdamse kunstenaar Koen Taselaar, die met drie vrolijke prints eindeloze combinaties maakt.

26,90 tot 36,90 euro – www.susanbijl.nl

Een (wijzer)plaatje!

Een warme gouden tint bij wijze van een stukje pure zomer om je pols. Maurice Lacroix lanceert de Eliros Sunshine waarvan de wijzerplaat en bijbehorende band voorzien zijn van een piramidale textuur. Zwitserse kwaliteit en stijl, voor wie het leven het liefst van de zonnige kant bekijkt.

790 euro – www.mauricelacroix.com

Kunst kijken

Videokunstenaar David Claerbout woont en werkt in Antwerpen en Berlijn, zijn video-installaties worden wereldwijd tentoongesteld. In The Silence of the Lens geeft hij een inkijk in het maakproces van zijn meest recente videowerken.

64,50 euro – www.hannibalbooks.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.