Het weekend van Mie Steel: boren als uitlaatklep

Nancy Boerjan

Een handboor als verjaardagscadeau maakt haar gelukkig en ze kijkt al uit naar haar eigen atelier achterin de tuin in Dudzele. Voor Mie Steel (51) is het steviger kluswerk in huis dé remedie tegen een rusteloze ziel.

Door de week is ze medisch secretaresse in het Brugse A.Z. Sint-Jan maar haar weekends vult ze nog het liefst met vijzen, zagen en hameren. Ze behangt in haar eentje een hele kamer, installeert eigenhandig alle verlichting in huis of steekt een nieuw plafond. “Het begon jaren terug toen we in onze eerste woning veel klusjes zelf uitvoerdenom ons budget in evenwicht te houden. Nu ben ik van nature iemand die altijd alles ziet zitten, en ik leerde gaandeweg dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Het liep ook wel eens fout, maar ik leerde al doende bij en vond van langsom meer plezier in het klussen. Een Ikea-kast in elkaar zetten beschouw ik nu zelfs als een vorm van therapie”, lacht ze.

Want stilzitten is geen optie voor Mie. “Soms plan ik bewust een rustig weekend, om een boek te lezen of een serie uit te kijken. Maar voor ik het weet, sta ik alweer kleerhangers in een muur te vijzen of gordijnen op te hangen.”

Sinds vorige zomer woont ze met haar gezin in een nieuw huis, met een grote tuin waarin ook een koppel ezels, schapen en dwerggeitjes haar aandacht vragen. Waar veel vijftigers stilaan denken aan downsizen, blijft zij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Plannen zat nog, waarin ze zich de komende jaren wil uitleven…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.