Fit-date (9): Vrouwen met power

Delphine Steelandt

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en

is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Vrouwen en krachttraining, het lijkt geen match. Weinig dames durven zich aan wat ‘lifting’ te wagen uit angst om hun vrouwelijke vormen te verliezen of te dik gespierd te worden.

Maar niets is minder waar. Vrouwen die zich aan krachttraining wagen worden sterker, strakker en verliezen sneller vet. Ook hun zelfvertrouwen neemt toe.

Krachttraining zorgt er ook voor dat je minder snel te kampen hebt met minder strakke armen en benen.

Meng je dus gerust onder de stoere kerels tijdens een pittige work-out of circuittraining. Niets is zo sexy als een vrouw die kan pompen en zich optrekken, toch?

Work-out van de week

Drie goede krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht.

Oefening 1

Kom in een plankhouding op de onderarmen en de tenen. Zorg dat je buik opgespannen is. Roteer je lichaam op je linkeronderarm en strek je rechterarm omhoog. Doe hetzelfde aan de andere kant. Doe deze oefening in een vloeiende beweging gedurende 1 minuut.

Oefening 2

Neem een pomppositie aan, met je armen gestrekt en je handen ruim een schouderbreedte uit elkaar. Laat je bovenlichaam zakken tot je borst bijna de vloer raakt. Pauzeer 2 seconden en duw daarna je bekken naar achteren totdat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Dit is één oefening. Herhaal ze gedurende 1 minuut.

Oefening 3

Begin deze biloefening door op je rug te liggen met gebogen benen en je armen langs je lichaam. Duw dan je heupen zo ver mogelijk omhoog, zo ver dat alleen je schouderbladen en je voeten de vloer raken. Deze oefening kan je eventueel zwaarder maken door één been te strekken met je voet naar het plafond. Wissel van kant. Doe de oefening gedurende 1 minuut in een vloeiende beweging.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.