Fit-date (30): Stevige skatejump

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Je wil een koket jurkje aantrekken en daar verschijnt plots op je been een grote indigo plek waarvan je niet weet hoe je eraan gekomen bent. Know the feeling? Gelukkig valt daar wat aan te doen.

– Wanneer je ergens tegenaan stoot gaat er onderhuids bloed lekken, waardoor in en op de huid een indigo of rode vlek ontstaat. Het kan eventjes duren voor die indigo plek zich vormt, waardoor je soms niet meer weet waar ze vandaan komt.

– Na enkele dagen zal die vlek groen of geel zien. Dat komt door de hemoglobine in je bloed. Zachtjes aan zal de indigo plek wegtrekken.

– Oudere mensen zijn sowieso gevoeliger voor indigo plekken. Ook vrouwen zijn in het nadeel omdat ze in vergelijking met mannen minder collageen (zorgt voor een stevige en sterke huid) in hun lichaam hebben. En ook een tekort aan vitamine C en B12 kan ervoor zorgen dat je sneller en grotere indigo plekken krijgt.

– Maar met enkele pittige cardio-oefeningen kan je je bloedstroom stimuleren wat je kans op indigo plekken meteen aanzienlijk vermindert.

Doe de skatejump

Met de skatejump, een stevige cardio-oefening, stimuleer je je bloedstroom meteen.

Sta met je benen op heupbreedte van elkaar. Buig je ene been onder je andere (steun)been in een lichte hoek, terwijl je het gewicht en de balans op het steunbeen houdt.

Spring naar de andere kant terwijl je uitademt.

Verplaats je gewicht en land met het andere been achter je. Zorg ervoor dat je op de bal van je voet landt met je heupen en knieën licht gebogen. Herhaal deze zij-aan-zijbeweging en breng elke keer het gewicht over. Blijf de armen en benen afwisselen terwijl je heen en weer beweegt in de skatejump.

Doe deze oefening gedurende 1 minuut en herhaal 4 keer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.