Fit-date (25): Meisjes met rode wangen

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Je hebt net gedaan met sporten en wat zie je in de spiegel? Een tomaat! Dat blozende gezicht is het resultaat van een kettingreactie in ons lichaam. Tijdens het sporten schiet onze lichaamstemperatuur de hoogte in. Onze bloedvaten zetten zich uit om oververhitting tegen te gaan. Uitgezette bloedvaten stuwen meer bloed naar de oppervlakte van je huid. Vandaar die charmante sportsglow.

Hoe voorkomen?

– Zolang je ademhaling en hartslag oké zijn, hoef je je geen zorgen te maken om die roodheid. Bij het sporten zorgt zweten ervoor dat je lichaam afkoelt. Wie te weinig vocht opneemt heeft minder vocht (en temperatuur) te verliezen door te zweten, waardoor de bloedvaten nog meer zullen uitzetten.

– Een gezond vetpercentage is ook een pluspunt. Vet isoleert je lichaam en beperkt dus de warmteafvoer. Je warmt sneller op én raakt die warmte minder snel kwijt. Met veel water en wat minder junkfood kan je die roodheid al heel wat verminderen.

Girls girls girls

Mannen zweten meer dan vrouwen en koelen dus sneller af. Ze zullen veel minder snel blozen tijdens of na een inspanning, maar ze zullen er ook minder stralend uitzien dan wij dames!

Let’s burpee

Bij de burpee krijg je instant een rood hoofd. Sta met je voeten op heupbreedte, je armen langs je lichaam.

– Jump naar beneden en zet je handen op de grond. Je benen kick je vanuit een lage squatpositie achterwaarts, totdat je in push-uppositie bent. Herhaal die beweging daarna omgekeerd: trek je voeten in, spring met je benen naar buiten terug in de lage squat en jump overeind.

– Doe deze oefening gedurende 1 minuut en herhaal ze 3 keer. Rood hoofd gegarandeerd!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten