De favoriete restaurants van Paul Berlamont

Tom Gheeraert

Bekende snor Paul Berlamont moet zowat de beruchtste Izegemnaar zijn. Hij is de uitbater van het authentieke en gezellige café Lagaar aan het station van Izegem, maar werd in 2010 ook voor één dag burgemeester van Izegem, nadat hij het hoogste bod deed op de burgemeesterssjerp bij een veiling voor het goede doel. Artistiek kan hij zich nog een beetje uitleven in het straattheater met Tralalie.

Aangepaste bieren

De favoriete restaurants van Paul Berlamont

“Het Bierkasteel in Izegem is verbonden aan de nieuwe brouwerij van Van Honsebrouck. Het is een unieke locatie met een royaal interieur. Ze hebben er zelfs 29 tapkranen. Veel van de gerechten zijn bereid op basis van bier. En op de menukaart wordt aangegeven welke bieren bij welke gerechten passen. Dat is wel geestig. Het moet niet altijd wijn zijn bij het eten.”

Een ster waard

De favoriete restaurants van Paul Berlamont

“Het Prinsessehof in Izegem heeft nog geen ster, maar is in mijn ogen wel een ster waard. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart en er is een vlotte en vriendelijke bediening. Wat wil je nog meer? Je eet er bovendien in een mooi kader. Een extra troef voor mij is dat het niet ver van mijn deur is. Dat is gemakkelijk, zo ben je snel weer thuis na een avondje tafelen.”

Grandioze after dinner

De favoriete restaurants van Paul Berlamont
© Davy Coghe

“Le Boudin Sauvage in het mondaine Knokke-Heist mag zeker niet bij de tips ontbreken. Ik mag de baas mijn maat noemen. Zijn lapnaam is Jean Boudin. Hij is een van dé figuren van Knokke. Le Boudin Sauvage is een café-bistro met een heel gezellige sfeer. De after dinner is er altijd grandioos, vol ambiance. Wat ik daar het liefst eet, is de oosterse fondue. Je mag dan van alles in een bouillon doppen.”

Grootmoeders keuken

De favoriete restaurants van Paul Berlamont

“Dirk en Kathy van In De Zon in De Klijte zijn ook goeie vrienden. Ze zijn vooral bekend voor hun streekspecialiteiten zoals stoverij, paardenentrecote, hutsepot… Dat is eigenlijk nog grootmoeders keuken. Een extra attractie is het terras achteraan, waar je een grandioos zicht hebt op de Westhoek. Je kan zelfs kijken tot in Frankrijk. Het interieur is ook grandioos. Dirk is nog antiquair geweest en dat kan je ook zien aan de inrichting.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.