De favoriete restaurants van Margot Derycke

Tom Gheeraert

Als Margot Derycke niet ‘De Middag’ op Radio 2 West-Vlaanderen presenteert, doorkruist ze Vlaanderen om mooie radioreportages te maken. In haar vrije tijd staat ze op de planken bij Corneelkring Brielen en Theaterbende PROT. Ze is afkomstig uit Ingelmunster, maar woont nu in Ieper. Haar favoriete adresjes vindt ze dan ook in de Westhoek.

Koffie met koekje(s)

De favoriete restaurants van Margot Derycke

“Met stip op een op mijn lijstje van favoriete adresjes is Ariane in Ieper. Als ik niet moet werken, ga ik er regelmatig lunchen met mijn man. De prijs-kwaliteitsverhouding van de lunch is top en het is er altijd gezellig om te zitten. Ik ben iemand die graag koffie drinkt voor het bijhorende koekje en daar hebben ze dat goed begrepen: een advocaatje, cakeje, chocolaatje… We gaan daar dus best wel regelmatig naartoe.”

Frietjes in ossewit

De favoriete restaurants van Margot Derycke

“In Den Heksestoel in Loker ben ik al twee keer voor mijn verjaardag gaan eten met de kindjes. De frietjes worden er in ossewit gebakken. Lekker vettig maar dat vind ik dus superlekker. Voor kindjes is het er ideaal. Niet dat er binnen een speelhoek is, maar het is er ook voor kinderen leuk en gezellig zitten. Zeker vooraan in het café. Ik eet er altijd een vispannetje, maar de specialiteiten van het huis zijn de streekgerechten.”

Op de Rodeberg

De favoriete restaurants van Margot Derycke

“In Landhuis Molenhof op de Rodeberg in Westouter hielden we ons trouwfeest, dus voor mijn man en ik is dat een heel speciale plaats. Toen we onlangs vijf jaar getrouwd waren, zijn we er nog eens terug geweest. We kozen er voor het menu ‘Brasserie Romantique’: verschillende gangen, verzorgde borden en superlekker. Heel goeie prijs-kwaliteitsverhouding en je kan er genieten van een supermooi zicht op het Heuvelland.”

Toerist in eigen stad

De favoriete restaurants van Margot Derycke

“Het Museumcafé van het In Flanders Fieldsmuseum in Ieper bezochten we al veel met onze tweeling. Met onze tweelingbuggy raken we bijna in geen enkele zaak binnen, maar dus wel in het Museumcafé. Ik voel me daar altijd een beetje toerist in eigen stad. De Ieperse Lakenhalle vormt ook een mooi decor. Wij gingen er voorlopig alleen nog maar voor een koffie, maar je kan er ook soep en een broodje eten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.