De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

Tom Gheeraert

Joris Hindryckx heeft als algemeen directeur van hogeschool VIVES meer dan 11.000 studenten onder zijn vleugels, maar de 55-jarige Houthulstenaar is ook politicus. Van 2003 tot 2012 was hij burgemeester van Houthulst. Nu is hij schepen van Onderwijs en Financiën. Onlangs maakte hij bekend dat hij met een tweede plaats op de CD&V-lijst in Houthulst opnieuw een schepenmandaat ambieert in de volgende legislatuur.

Stampers in kasteel

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

“Het Wit Kasteel is de betere ontmoetingsplaats op Hoog Kortrijk. Langs de statige ingang kom je binnen, waar je kan genieten van het aangename haardvuur en de prachtige wijnkast. In de zomer is het genieten op het mooie buitenterras. Je waant je je er echt op een kasteelterras. Ze hebben ook een uitgebreide menukaart. Zelf heb ik een voorkeur voor de ‘stampers’. Het gerecht heeft iets van vroeger, maar is toch exclusief.”

Ontbijten in het groen

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx
© Davy Coghe

“Restaurant Weinebrugge is heel vlot bereikbaar en ligt op een boogscheut van het centrum van Brugge. Het restaurant met hotel is gelegen in een groene omgeving bij Provinciaal Domein Tillegembos. Je kan er genieten van de betere gerechten en je komt er regelmatig een bekende Vlaming tegen. Vanuit het restaurant krijg je een inkijk in de keuken. Voor ontbijtvergaderingen is dit dan ook mijn favoriete locatie.”

Mix van ervaringen

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

“Bistro Au Casino in Kortrijk behoort zeker ook tot mijn favorieten: vlotte bediening, lekkere kaart, een correcte prijs-kwaliteitverhouding… Je wordt er ondergedompeld in een mix van ervaringen. Vooraan hebben ze de bruine kroeg behouden, achteraan voel je de Provence, zowel op het terras als in de veranda. Wel best even op voorhand reserveren, want ondanks de vele ruimte is het er altijd druk bezet.”

Pure gastronomie

De favoriete restaurants van Joris Hindryckx

“Hostellerie St. Nicolas in Elverdinge is dé trots van de Westhoek. Je kunt er zalig genieten van de gerechten die ook echte schilderijtjes zijn. Zowel op culinair gebied als op het vlak van presentatie is St. Nicolas zeker zijn twee sterren waard. Over elk detail van het bord is nagedacht. En nu de zaak een nieuwe look heeft, kijken we graag uit naar de vernieuwende ervaring! Op ontdekking naar de pure gastronomie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.