De favoriete restaurants van Gili

Tom Gheeraert

Lieven Gheysen, beter bekend als mentalist Gili, toert nog altijd door het Vlaamse land met zijn show ‘Charlatan’ en is onder meer op zaterdag 7 april te zien in Vooruit in Gent, waar hij ook samen met zijn vrouw woont. Voor zijn restauranttips keert hij echter naar zijn Zuid-West-Vlaamse roots terug en kiest hij voor lekkere adresjes in Heule, Kortrijk en Zwevegem.

Lekker aanbod

De favoriete restaurants van Gili

“Walle111, vernoemd naar het adres van het restaurant, in Kortrijk is een mooi eethuis met een gestileerde inrichting. Maar bovenal hebben ze een beperkt, maar toch bijzonder lekker aanbod. Op je bord krijg je verse, degelijke producten en dat in een aangenaam kader. Tijdens de zomerperiode kan je hun foodtruck ook spotten op meerdere festivals en evenementen.”

Degelijke kost

De favoriete restaurants van Gili

“Na jarenlang gekookt te hebben in het ondertussen gesloten De Kleine Prins in Marke besloot chef Barbara, ondertussen al meer dan tien jaar geleden, om met haar man zelf een restaurant te beginnen. De Bolle in Zwevegem staat voor degelijke kost, originele combinaties, een gezellige eetruimte en een gezellig terras. Je wordt er onthaald alsof je thuiskomt. Reserveren is de boodschap, want ‘t zit daar altijd vol.”

Lekkere Sinksenfeesten

De favoriete restaurants van Gili

“Recht tegenover Kortrijk Xpo in Kortrijk ligt restaurant Same Same. Daar kan je genieten van een heerlijke fusionkeuken. Je vindt er westerse recepten gecombineerd met het lekkerste wat de Thaise keuken te bieden heeft. Als je van de omgeving van Kortrijk bent, ontmoet je er ook altijd wel iemand die je kent. Het is een beetje zoals de Sinksenfeesten, maar dan heel het jaar door… én met lekkerder eten.”

De beste pizza’s

De favoriete restaurants van Gili

“Mijn laatste keuze is Pizza Borsalino in Heule. We wonen in Gent, dus hebben we al veel verschillende pizzeria’s geprobeerd, maar geen enkele kan tippen aan wat ze daar op ‘de platse van Heule’ klaarmaken. Je kan er terecht voor heerlijke pizza’s, die ook aan huis bezorgd worden, een supervriendelijke bediening en democratische prijzen. Ik ben fan. Alleen jammer dat ze niet tot in Gent aan huis leveren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten