De beste restaurants volgens Sandra Bekkari

In haar boeken focust voedingsdeskundige én onze West-Vlaming van 2016, Sandra Bekkari op een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Ze kent dan ook heel wat restaurants die haar in die visie volgen. “Jammer dat ik maar vier tips mag geven”, klinkt het.

“Eenvoudige lunch”

De beste restaurants volgens Sandra Bekkari
© Benny Proot

“Een heel lekker en eenvoudig lunchadresje is de Passe-Vite in Oostende. Je kunt daar heel gezond en lekker eten. Ik werk ook samen met chef-kok Sofie Pitteljon, dus ze hebben altijd gerechtjes op de kaart uit mijn boeken. Ze hebben er veel slaatjes, maar ook pastagerechten en quiches. Het is geen echt restaurant, eerder een lunchbar of eethuis. Ze serveren er smaakvolle gerechten met dagverse producten tegen eerlijke prijzen.”

Hertstraat 1, Oostende

“Heerlijk ongedwongen”

De beste restaurants volgens Sandra Bekkari

“Als je gastronomisch wil eten, dan kan ik Le Fox in De Panne aanbevelen. Met Stephane Buyens werk ik al een paar jaar samen. Ik vind het een heel gezellig restaurant met een aangename sfeer. Het gaat er absoluut niet stijf aan toe. Het is ook een heel pure keuken. Ik zie graag wat ik op mijn bord heb. Van de moleculaire keuken ben ik nooit fan geweest. Ik heb liever een mooi stukje vis en handgepelde garnalen in een gerechtje.”

www.hotelfox.org

“Pionier in mooi pand”

De beste restaurants volgens Sandra Bekkari

“Op drie zet ik Restaurant Patrick Devos in Brugge. Hij was de allereerste chef met wie ik begon samen te werken. Ik heb in 2010 ook een boek geschreven met hem. Patrick was een van de eerste chefs die veel aandacht gaf aan groenten en die ook extra vierge olijfolie op tafel zette. Nu zie je dat heel vaak, maar 15 jaar geleden was dat echt niet zo evident. Het is bovendien een heel mooi historisch pand in het hartje van Brugge.”

www.patrickdevos.be

“Pure keuken aan zee”

De beste restaurants volgens Sandra Bekkari

“Nu wordt het moeilijk, want ik twijfel tussen twee, en ik mag er maar vier geven. Het gaat om twee topadresjes in Oostende. Ik kom er nog vaak, enerzijds omdat ik van daar afkomstig ben, anderzijds omdat mijn man er nog werkt. Het gaat om Galerie Beausite, met een prachtig uitzicht op de zee, en Bistro Mathilda. Bij Mathilda heb je een heel lekkere en pure keuken. Luc Deklerck (foto) en zijn vrouw Gerda zijn heel gepassioneerd bezig.”

www.bistromathilda.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.