De beste restaurants volgens Laura Verhulst

Tom Gheeraert

Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (24) uit Knokke-Heist was masterstudente taal- en letterkunde toen ze verkozen werd tot Gentse student-ondernemer van 2016. Met haar ‘guiltfree’ onlinebakkerij creëert ze gezonde ontbijten en desserts, vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaken. Voor haar favoriete adresjes in West-Vlaanderen selecteert ze dan ook restaurants met een gelijkaardige visie.

Na strandwandeling

De beste restaurants volgens Laura Verhulst

“Ik heb een zwak voor gezellige zaakjes met een gezond en lekker menu en eigenaars van wie de passie afstraalt. Histoires d’O aan de Albert I-promenade in Oostende heeft het allemaal. Ze organiseren er ook thema-avonden en hebben zelfs enkele plantaardige opties op de menukaart! Redenen genoeg om er na een wandeling op het strand even halt te houden.”

Verre herinneringen

De beste restaurants volgens Laura Verhulst
© Benny Proot

“Mijn herinneringen aan Moment!, vroeger de Coqisserie, gaan ver terug. Als kind ging ik dikwijls met mijn ouders naar het hotel-restaurant aan de Koninklijke Baan in De Haan. Recent kreeg de zaak een make-over. Het hotel heet nu Apart! en het restaurant Moment!. De menukaart ziet er nog heerlijker uit dan voordien. Van verse slaatjes, tot yoghurt met granola. En onze taarten pronken ook trots op de kaart!”

De eerste date

De beste restaurants volgens Laura Verhulst
© Benny Proot

“Mijn allereerste date met mijn verloofde vond plaats in De Republiek in Brugge. Sinds die ene rosé op het terras en een film in de cinemazaal vlak boven het restaurant, keren we nog regelmatig terug naar De Republiek. Het gebouw onderging sindsdien heel wat verbouwingen, maar staat nu meer dan ooit paraat om als ontmoetings- en inspiratieplek te dienen.”

Heerlijk Indisch

De beste restaurants volgens Laura Verhulst
© Benny Proot

“De Indische keuken is ongetwijfeld onze favoriete keuken. Als we in Brugge vertoeven, proberen we in Shalimar een tafeltje te boeken. Vers gebakken naanbrood en een goede baingan bharta staan voor mij synoniem met een geslaagde avond. Bovendien zijn heel wat gerechten op de kaart plantaardig en met veel zorg uitgekozen. Hiervoor mogen ze me ‘s nachts wakker bellen!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.