Zesde editie ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’: “We hopen het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen”

© gf
Redactie KW

24 uur lang zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Leuven Kankerinstituut (LKI). Dat is het doel van ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’ op donderdag 7 maart. De zesde editie belooft ‘s ochtends een rijkelijk ontbijt, gevolgd door een 6 urenloop en als toetje een fuif in de Zweetkelder. “Momenteel al 300 lopers die zich hebben ingeschreven.”

In de Kulak in Kortrijk is het reeds een gekend concept: ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’. Een volledige dag tracht de organisatie BeMSA Kulak (Belgian Medical Students Association) zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Leuven Kankerinstituut. Vorig jaar bracht het nog een recordbedrag van 33.000 euro op. Student Geneeskunde en voorzitter van BeMSA Kulak Simon Bertrand wil dat bedrag dit jaar overtreffen. “Iedere loper dient zoveel mogelijk sponsers te hebben. Om die sponserzoektocht kracht bij te zetten organiseren we ook dit jaar speciale challenges voor proffen onder de noemer ‘Proffen tegen Kanker”, aldus Simon.

Proffen tegen kanker

Dit jaar ging BeMSA Kulak opnieuw met de vraag: ‘Wat zou u doen als student x een bepaald bedrag inzamelt?’ naar verschillende proffen en personeelsleden. Zo staat er een bokswedstrijd op de planning tussen twee proffen wanneer een student erin slaagt 1.500 euro op te halen. Daarmee hopen ze studenten nog meer te overtuigen sponsers te zoeken. Nieuw ‘s avonds is de pizzaverkoop en de verkoop van pinnetjes om op uw hemd te spelden. Aan de rest van het ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’-concept is weinig gesleuteld. ‘s Ochtends kan iedereen zijn maag vullen met ‘Koffiekoeken tegen Kanker’. Om 11:00 uur kunnen die koffiekoeken er weer worden afgelopen op de 6 urenloop. Na de uitputtingsslag vindt een eindceremonie plaats. Professor en bezieler van het Leuven Kankerinstituut Johan Swinnen komt er praten over zijn ervaring met de ziekte. In 2017 liep hij 2.400 kilometer naar Santiago de Compostella als eerbetoon aan zijn zoon Pieter en alle andere patiënten die strijden tegen kanker. Afsluiten doen ze in de zweetkelder, het Kulakfuiflokaal waar het iedere donderdagavond ‘vollenbak’ is.

De opbrengst van alles tezamen gaat dus integraal naar kankeronderzoek. “Een nobel doel voor een verschrikkelijke ziekte, die jaarlijks meer dan 70.000 Belgen treft, maar waar heel weinig over geweten is”, vertelt Simon. De eindcheque wordt bekend gemaakt op 22 maart op een officieel persmoment. “Hopelijk kunnen we het Leuven Kankerinstituut dus weer een mooi financieel duwtje in de rug geven”, sluit Simon af.

Alle info op het facebookevenement ‘Kulak 24 uur tegen Kanker‘. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier