Wout Remmerie sluipt tot vijf van WestSprint binnen

Wout Remmerie won al in Lendelede, Huise en Scheldewindeke. (foto GC) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Wout Remmerie (16) is bezig aan zijn tweede wielerseizoen. Met drie zeges en een vierde plaats op het voorbije BK in Lendelede heeft de Zwevezelenaar getoond dat hij iets in zijn mars heeft. “Ik mag zeker niet klagen”, aldus de ex-voetballer van KSKV Zwevezele.

“In mijn eerste jaar was het een beetje wennen om in een peloton te rijden. Maar stap per stap boekte ik vooruitgang en tegen het einde van het seizoen kon ik al mooi meedraaien vooraan. Waarom ik de overstap van voetbal naar wielrennen heb gemaakt? Mijn vader heeft nog gekoerst en mijn familie is koersminded. Vorig jaar heb ik nog de moeilijke combinatie met voetbal en wielrennen gedaan, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de fiets”, vangt de renner van de Molenspurters Meulebeke aan. “Mijn tweede jaar verloopt heel goed. Ik mag gerust zeggen dat ik één van de smaakmakers bij de nieuwelingen ben. Ondertussen heb ik drie overwinningen behaald. Mijn eerste zege was op 1 mei in Lendelede. In een sprint met een kleine groep kon ik het afwerken. Op het PK op de weg in De Panne bij de tweedejaars kon ik me in een sprint met de favorieten nipt op het podium nestelen. Een bronzen plak op een kampioenschap doet altijd deugd. Eind juni kon ik mijn zegelijst verder aandikken in Huise, opnieuw in een sprint met een select groepje. En in Scheldewindeke kon ik voor het eerst solo triomferen”, blikt de leerling bouw van VTI Roeselare voldaan terug.

Die top vijf in WestSprint? Dat is mooi meegenomen, maar geen doel op zich

“Afgelopen zondag was ik één van de outsiders op het BK bij de tweedejaars in het nabije Lendelede. In de eerste ronde kon vijf man al rap wegrijden. Maar een tweetal ronden voor het einde kwam alles weer samen. Niemand geraakte echt weg, behalve de latere winnaar Stijn Degeest. In de laatste ronde kon ik meespringen met een andere renner en samen bouwden we een mooie voorsprong uit. Twee andere renners sloten verderop aan. Met vier mochten we sprinten voor de dichtste ereplaatsen. Ik eindigde als vierde. Het is jammer dat ik net naast het podium val. Maar ik mag trots zijn op mijn wedstrijd”, vertelt Wout. “Binnenkort is er de regionale koers in Egem. Dat is een paar kilometer van mijn deur. Bovendien woont er daar familie. Maar voor mij is het een koers zoals een andere. Je moet altijd starten om te winnen. Het zal wel een ander parcours zijn door werkzaamheden. Door mijn sterke prestaties sta ik ondertussen in de top vijf van Westsprint. Dat is mooi meegenomen, maar geen doel op zich, zolang ik me maar amuseer”, rondt de jongeling uit Zwevezele af.