WestSprinter van de week: Thibo Germonprez

© VW VW
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Thibo Germonprez is dit seizoen uitstekend op dreef. De eerstejaarsjunior uit Zwevegem boekte zaterdag in Waregem al zijn derde zege van het seizoen. Maandagavond werd hij ook nog eens tweede in het avondcriterium in Torhout. Van een sterk weekend gesproken!

Was je zege afgelopen zaterdag terecht?

Ik vind alleszins van wel. Ik heb van bij de start mee de koers gemaakt, reed dan nog 60 km in de aanval met mijn medevluchters en in de spurt heb ik het kunnen afmaken. Dus ik denk niet dat de zege gestolen was.

Is dit de beste Thibo Germonprez ooit?

Ik ben zeker in orde, ik voel me goed en kan al enkele mooie prestaties voorleggen. Het zou best wel eens kunnen dat ik nooit beter ben geweest dan op dit moment.

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Het is best spannend bovenaan. Mijn ploegmaats Alec Segaert en Jelle Harteel staan momenteel één en twee, met Michiel Lambrecht daartussen. En zowel Alec als Jelle, die maandag nog won, zijn uitstekend op dreef. Ik hoop dat één van hen het klassement kan binnenhalen.

Wie wint de Vuelta?

Een persoonlijke favoriet heb ik niet, maar volgens mij wordt Roglic moeilijk te kloppen. Daarnaast zou het leuk als enkele Belgen een rit kunnen winnen. Met de spurtzege van Philipsen zijn we alvast goed begonnen.

Wat doe je als je niet op de fiets zit?

Goh, andere hobby’s heb ik niet echt. Naast het trainen is het vooral rusten. Voor een renner is dat ook belangrijk hé. (lacht) Soms speel ik eens op de PlayStation, maar ook niet zo veel. En in de winter ga ik regelmatig lopen. Ideaal om weer in vorm te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.