Nummer 20 van de week: Milan Verschaeve

© Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Milan Verschaeve. De tweedejaarsnieuweling werd zaterdag 20ste in Kortemark-Edewalle.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Dat ben ik zeker. Het was best een lastige koers, met telkens de Ruidenberg in het rondje, maar ik voelde me goed. Vijf renners konden voorop blijven en in het peloton kwam ik als 20ste over de streep. Eigenlijk ben ik over heel mijn seizoen tot nu toe wel tevreden. In het begin had ik het nog wat moeilijk, omdat ik niet echt vooraan in het peloton durfde te rijden, maar plots is die klik er gekomen. Door het gewoon eens te proberen. En het de volgende koers opnieuw te doen. Nu heb ik er geen enkel probleem meer mee en ik moet zeggen: vooraan is het veel toffer koersen.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens al twintigste finishen?

Als ik echt mag kiezen, dan zou ik graag eens 20ste worden in het eindklassement van een grote ronde. De Vuelta of de Tour. Voor de Vlaamse klassiekers vrees ik dat ik niet genoeg macht in mijn benen zal hebben. Ik ben misschien geen ‘pure’ klimmer, maar ik trek wel mijn streng als het bergop gaat. Al moet ik bekennen dat ik nog nooit een echte col heb beklommen. (lacht) In de Ardennen heb ik wel al gekoerst en daar ging het best goed, maar de Alpen of Pyreneeën zijn toch nog wat anders. Ik wil daar zeker nog eens naartoe om te trainen.

Weet je toevallig wie zaterdag ook 20ste werd, in de achtste rit van de Vuelta?

Goh, moeilijke vraag… Venturini (heel dichtbij, want die werd 13de, red)? Was het Robert Stannard? Die ken ik eerlijk gezegd niet. Ian Stannard ken ik wel. (lacht) Maar van Robert Stannard gaan we misschien ook nog horen. Ik zie dat hij nog jong is en hij werd dit jaar toch al zesde in de Brabantse Pijl. Ik volg het profwielrennen wel behoorlijk intensief. Als ik kan, dan kijk ik zeker. En anders kijk ik nadien altijd wie gewonnen heeft. Of ik fan ben van een bepaalde renner? Eerder van een ploeg: Deceuninck-Quick-Step. Jongens als Alaphilippe, Lampaert, Tim Declercq… En Asgreen natuurlijk. Hoe hij dit jaar de Ronde van Vlaanderen won… Ik had nooit gedacht dat hij Van der Poel zou kloppen in de sprint, maar hij deed het wel.

Wat vind je zelf je strafste prestatie?

Voorlopig is dat mijn tiende plaats in Loppem op 15 augustus. Het was een koers met veel draaien en keren, maar ik kon me goed vooraan houden. Één renner kon voorop blijven, mijn ploegmaat Lowie Degryse, en daarachter werd er gesprint voor de tweede plaats. Ik kwam dus als tiende over de meet en daar was ik heel blij mee. Ook op mijn 12de plaats in Moorslede-Slypskapelle en mijn 19de in Menen dit seizoen ben ik best trots.

Is WestSprint een doel voor jou?

Niet meteen. De manche van de Topcompetitie in Couvin (donderdag, red) is nog een wedstrijd waar ik hard naar uitkijk. Er zal daar behoorlijk veel geklommen moeten worden. Maar voor de rest heb ik niet echt concrete doelen. Gewoon doordoen zoals ik bezig ben en nu en dan nog eens een mooie uitslag rijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.