Nummer 20 van de week: Henri Vervenne

Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Henri Vervenne. De tweedejaarsnieuweling werd zaterdag 20ste in Kortemark.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Ik vind van mezelf dat ik wel een goede koers heb gereden. Het was best een lastige wedstrijd, met veel aanvallen en er hebben niet zo heel veel renners uitgereden. Ik ben blij dat dat mij wel gelukt is. Victor Vaneeckhoutte finishte solo en daarachter werd er gespurt voor de ereplaatsen. Ik heb zelf nog proberen mee te sprinten, maar het was een beetje op. In het begin van de koers zat ik achter een valpartij en ik heb veel krachten verspeeld om terug te keren.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens als twintigste finishen?

De Ronde van Vlaanderen. Dat is gewoon een prachtige koers, zeker als Vlaming. En voor mij is het een koers dichtbij huis. Ik woon in Oostrozebeke en ga regelmatig trainen in de Vlaamse Ardennen. De Kluisberg doe ik wel graag. Zeker de Waalse kant, tot aan de toren, is tof om op te trainen. Of er ook een klim is die ik totaal niet graag doe? Niet echt. Bergop is het altijd lastig. (lacht) En hoe trager je omhoog rijdt, hoe langer je het voelt.

Weet je toevallig wie zaterdag ook 20ste werd, in de Brussels Cycling Classic? (Kristian Sbaragli)

Kristian Sbaragli? Ik had het niet geweten en ik ken hem eerlijk gezegd ook niet. Maar als je prof bent, kan je sowieso wel iets. Ik volg het profwielrennen wel. Het is niet zo dat ik naar elke koers kijk, maar de klassiekers probeer ik wel mee te pikken. En dan supporter ik vooral voor Yves Lampaert. Ik hoop dat hij in Paris-Roubaix nog eens kan uitpakken. Dat zou echt mooi zijn.

Wat vind je zelf je strafste prestatie?

Mijn 12de plaats in Passendale. Daar ben ik best fier op. Het was ook mijn tweede koers dit seizoen en het is leuk om er op zo’n manier aan te beginnen. En eigenlijk gaat het al het hele seizoen goed. Ik heb de Tryptique Ardennais kunnen rijden en nog enkele meerdaagses. Ik werd ook 12de in Loppem, nu 20ste in Kortemark. Ik ben zeker tevreden met mijn seizoen.

Is WestSprint een doel voor jou?

Goh, daar ben ik niet echt mee bezig. Ik ga ook regelmatig in Oost-Vlaanderen koersen, dan kun je geen punten scoren. Maar het is iets leuks dat erbij komt. Ik ga vooral proberen om door te doen zoals ik bezig ben. Nog een keer in de top 20 kunnen finishen zou mooi zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk het plezier op de fiets. En dat is bij mij zeker aanwezig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.