KVC Noordzeemeeuw maakt zich op voor een nieuw seizoen: “Content als iedereen verlengt”

KVC Noordzeemeeuw blijft op de jongeren focussen. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

KVC Noordzeemeeuw stoomt zich klaar voor een nieuw seizoen. De club focust zoals gebruikelijk op de jeugd. Voor het eerst wordt een beperkte werking met beloften opgezet. Met de nieuwelingen heeft secretaris en ploegleider Danny Gaytant enige ambitie.

KVC Noordzeemeeuw trekt met twee eerste- en tien tweedejaarsnieuwelingen naar de manches van de Beker van België. “Met de rennertjes die we hebben mogen we mikken op de top tien in het ploegenklassement van die Beker van België”, vermoedt Danny Gaytant. “Zes of zeven onder hen kunnen in interclubs, in manches van de Topcompetitie en in klimkoersen degelijke resultaten rijden. Top vijftien moeten ze kunnen halen. Daarbij denk ik onder meer aan Stan Vanthourenhout, Matteo Toortelboom, Aksel Decaestecker, Loïc Vandenbroucke, Jonas Meulemeester en Lowie De Groote.”

Benieuwd of die ambitie kan worden waargemaakt. De Beker van België voor U17 bestaat uit de Ronde van Moeskroen (1/4), Gent-Wevelgem (21/4), Pommeroeul (1/6) en Escanaffles (7/7). Ook het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden in Montenaken (30/6) telt mee. Deze winter vielen al punten te verdienen op de piste en in het veldrijden.

Meer nieuwelingen

Leden van Noordzeemeeuw verzamelden vorig jaar enkele titels. Hannes Pylyser werd Vlaams kampioen strandraces en Evi Dumon pakte op de Hoge Bi de wereldtitel. Opvallende miniem is Loïc Bekaert: hij won in 2023 13 keer. Een kereltje om in de gaten te houden. Iets wat clubs met meer middelen ook zullen doen. Of de renners van Noordzeemeeuw in 2024 titels zullen pakken is niet te voorspellen. Niet alleen het behalen van truien maakt van Danny Gaytant een tevreden secretaris-ploegleider.

“Eind oktober ben ik een tevreden man als iedereen zijn overeenkomst bij Noordzeemeeuw verlengt en als we enkele nieuwe renners kunnen aantrekken”, benadrukt hij. “We zien het aantal nieuwelingen dat voor onze club kiest zachtjes stijgen. Dat is positief. In vergelijking met vorig seizoen zijn we slechts twee jongens kwijt: Jules Verhaeghe is naar Dovy Keukens-FCC en Milo Alleman besliste om te stoppen met koersen. Voor het eerst hebben we met Maxim Strobbe een G-renner in onze club.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier