GM Recycling Team uit Anzegem wil vooraanstaande rol spelen in binnen- en buitenland

Met Arno Debeir, Calvin Verbeeck en Lars Collie maken drie West-Vlamingen deel uit van de formatie van boegbeeld Rudy Vandenheede. © foto MV
Redactie KW

GM Recycling Team blijft een van de beste opleidingsploegen van het land. “Met onze verjongde kern willen we zowel in de vlakke klassiekers als in de klimkoersen schitteren”, zegt Rudy Vandenheede.

“Met tien overwinningen deden we het vorig seizoen niet slecht”, aldus Rudy Vandenheede. “We behaalden 25 podiumplaatsen en 65 toptiennoteringen in binnen- en buitenland, waaronder de koninginnenrit in de Tour de la Manche en de Kemmel Classic. Ook in de klimwedstrijden deden we het voortreffelijk met onder andere eindwinst in het ploegenklassement van Tour du Piémont Pyrénéen. Het was een degelijk seizoen, maar we leggen de lat dit keer nog hoger.”

“Naast de U23 Road Series betwisten we ook weer een reeks Franse, Spaanse en Italiaanse topkoersen. Het doet deugd dat we opnieuw startrecht krijgen in de Ronde van Aosta. Dat is niet zo evident, want de Italiaanse organisatoren kregen meer dan 100 kandidaturen binnen.”

Met Pieter Serry, Edward Theuns, Dimitri Claeys, Mathias De Witte en Arjen Livyns leverde de Anzegemse ploeg al een pak profs af. Livyns was overigens samen met Belgisch kampioen Tim Merlier present tijdens de voorstelling. Met Arno Debeir, Calvin Verbeeck en Lars Collie maken drie West-Vlamingen deel uit van de ploeg.

Debeir veldrijder af

“Omdat ik als veldrijder techniek en explosiviteit miste, waag ik mijn kans als wegrenner”, vertelt de Torhoutse derdejaarsbelofte Arno Debeir. “Ik ben meer een duursporter. Dat ondervond ik in de Ardense Triptiek en de Ronde van Luik. Het lijkt erop dat ik eerder een renner voor het klimwerk ben, maar ik durf nog geen definitieve uitspraken te doen. Veel ervaring heb ik niet. Het wordt een ontdekkingstocht. Dat het vlot liep tijdens de ploegstage in het Spaanse Benicasim stelt me wel gerust.”

Wervikaan Lars Collie begint aan zijn tweede campagne als belofte. “Vorig jaar presteerde ik goed, maar ik vloog er te onbesuisd in. Het is zaak van beter mijn krachten te verdelen en meer resultaatgericht te koersen.”

Lauwenaar Calvin Verbeeck is aan zijn beloftedebuut toe. “Vorig jaar kwam ik door een operatie aan de knie amper in beeld. Half oktober heb ik de training hervat. Ik heb nog iets goed te maken”, aldus de eerstejaars. (MVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten