https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Organisator Middelkerke: “Als we mogen, vindt het BK voor de jeugd hier plaats”

© BELGA
© BELGA
Tom Vandenbussche

Zondag vindt in Meulebeke het BK veldrijden voor profs plaats, maar door de coronamaatregelen blijft de jeugd in de kou staan. Voor dat probleem heeft de Belgische wielerbond echter een oplossing: een BK voor elite zonder contract, beloften, junioren en nieuwelingen op 6 februari in Middelkerke.

1. Op 6 februari vindt in Middelkerke traditiegetrouw de slotmanche van de Superprestige plaats, maar nu zouden jullie ook instaan voor de Belgische kampioenschappen voor elite zonder contract, beloften, junioren en nieuwelingen.

“Dat is op vraag van de wielerbond. Eddy Lissens van Belgian Cycling polste bij ons of we geïnteresseerd waren. Natuurlijk waren we dat, want we waren sowieso van plan om ook de jeugdreeksen te laten plaatsvinden, zolang het ons maar niet meer kost en we onze sponsors in de kijker kunnen zetten. Zo zijn we tot een akkoord gekomen. Als straks vanuit de overheid het groen op licht wordt gezet, doen we het.”

2. In 2022 komen het BK veldrijden én het BK op de weg naar Middelkerke. Zien jullie dit als een generale repetitie?

“Door corona is daar geen sprake van. Het is momenteel echt moeilijk om een cross te organiseren. Oké, de tv-cijfers zijn goed, maar we missen de inkomsten van vips en toeschouwers. Bovendien is de toekomst van onze huidige cross onzeker. Door de bouw van een nieuw zwembad zullen de aanwezige heuvels worden genivelleerd en komt er ook een nieuwe parking. Het is een groot vraagteken of wij hier vanaf volgend jaar nog een cross kunnen organiseren.”

“Het BK veldrijden van januari 2022 zal trouwens op een ander parcours plaatsvinden. De burgemeester denkt aan het militaire domein van Lombardsijde, maar het is koffiedik kijken of dat plan realiteit zal worden. Of wij in de toekomst met de Superprestigecross naar het militaire domein kunnen uitwijken? Dat is een bijkomend punt: het kamp van Lombardsijde hoort na enkele fusies eigenlijk bij Nieuwpoort.”

3. Maar kort samengevat: de wielersport leeft in Middelkerke.

“Dat is waar en hopelijk blijft dat zo, maar het hangt van diverse factoren af. Ons bestuur wordt bovendien een jaartje ouder, al blijven we gemotiveerd om ervoor te gaan.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.