Patrick Lefevere: “Alaphilippe zal knokken, wat er ook gebeurt”

Patrick Lefevere blijft rustig bij de gele trui van Julian Alaphilippe. “Niets moet voor hem”, zei Lefevere maandag op een persmoment. “Hij zal knokken voor dat geel. Maar lukt het niet, dan is dat niet erg. Onze Tour is sowieso geslaagd.”

© belga

Voorafgaand aan het persmoment maakte Deceuninck-Quick Step bekend dat ze een samenwerking aangaat met de Ronde van de Toekomst, de belangrijkste koers voor beloften in het circuit, al vanaf de editie van 2019. “Elke ploeg doet nu zo’n beetje aan liefdadigheid”, aldus teambaas Patrick Lefevere. “Dus toen koersdirecteur Philippe Colliou me benaderde, was de deal snel beklonken. Ik ken hem al jaren en we geven hen nu steun. Zo zal ons team logistieke steun verlenen aan een team van zes renners uit Afrika. Die jongens beschikken niet altijd over het juiste materiaal en begeleiding. Er wordt een selectie van zes gemaakt en zij krijgen begeleiding om hen op weg te helpen hun fietsdroom na te jagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En daarnaast ging het natuurlijk ook over Alaphilippe, drager van de gele trui in deze Tour. “Alaphilippe verbaast me inderdaad“, gaf de manager toe. “We dachten dat hij allang ‘een patat’ om zijn oren zou gekregen hebben, maar dat is nog niet gebeurd. Gisteren verloor hij wat tijd, maar dat is omdat hij een foutje maakte. Hij reageerde te impulsief op de aanval van Pinot. Dat zal niet meer gebeuren komende week. Kan hij écht de Tour winnen? Hij draagt de trui nog steeds en met Julian weet je nooit“, vervolgde hij.

“Zijn trui hangt aan een zijden draadje, maar dat draadje kan heel sterk zijn. Ik zag gisteren ook zwakheden bij Geraint Thomas en Steven Kruijswijk. Gisteren heeft iedereen in zijn kaarten laten kijken, maar de Tour is nog lang en eigenlijk kunnen we met dit team geen Tour de France winnen. Daarvoor hebben we niet genoeg klimmers in de ploeg. Onze tactiek? We moeten verdedigen. We gaan ons ‘vasthangen’ aan Kruijswijk of Thomas, die minder explosief zijn dan hem maar wel altijd blijven rijden. Het is niet aan ons om aan te vallen. Julian doet wat niemand verwacht, maar iedereen weet dat het zwaarste nog komt in de Alpen. Hij kan nog een serieuze draai om zijn oren krijgen. En dat is ook niet erg als dat zou gebeuren. Onze Tour was al ontzettend goed met drie ritzeges en het geel. Hoe dan ook, Julian zal er wel voor vechten en die trui niet zomaar afstaan.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.