Le Tour Féminin de Sheena (9) – zaterdag 14 juli: “Morgen met fiets naar Arras en Roubaix!”

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn ‘Le Tour de Jens’ zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

“Ik had gisteren een normale werkdag. Of mijn klanten weten dat Jens momenteel de Tour rijdt? Wel, ik moet eerlijk toegeven dat meer dan de helft niet eens weet dat hij koerst. Ik ga niet zeggen: ik ben de vriendin van … En als ze vragen wat mijn vriend doet en of hij thuis is, zal ik zeggen dat hij vaak van huis is voor zijn werk. (lacht) Als ze doorvragen, vertel ik wel de details. En vaak vertel ik dan: het is zoals Tom Boonen, maar niet zo goed. Dan weten de mensen waarover ik het heb, want bijvoorbeeld Greg Van Avermaet, die kent bijna niemand. Opvallend, hé! Sommige van mijn klanten zijn echt koersminded, maar anderen totaal niet. Ze schrikken wel als ze horen dat mijn vriend zo vaak van huis is.”

Le Tour Féminin de Sheena (9) - zaterdag 14 juli:

“Veel valt er over de rit van gisteren niet te vertellen. Jens zei dat het een behoorlijk saaie rit was. Veel kilometers, maar ook nog eens met tegenwind, waardoor het extra lang duurde. Eigenlijk hebben we gisterenavond weinig over de koers gepraat, wel wat verteld over de dag. We hebben elkaar langer kunnen horen en dat vond ik wel leuk. Nu is het vooral uitkijken naar morgen voor de rit naar Roubaix.”

“Het wordt een heel lange dag, maar ik kijk er enorm naar uit. ‘s Ochtends rijd ik met mijn ouders, Lou en mijn schoonmama naar Arras voor de start van de rit. We hebben nu een grote camionette waar alle fietsen mooi ingezet kunnen worden. We zullen een parkeerplaats in Arras zoeken, zo dicht mogelijk bij de Tourkaravaan, en van daaruit met de fiets richting ploegbussen en Jens rijden. Dan zien we hem nog eens. Dat vinden we allemaal leuk en Jens natuurlijk ook.”

Le Tour Féminin de Sheena (9) - zaterdag 14 juli:

Daarna rijden we naar Roubaix, waar we hetzelfde van plan zijn. De Tour is zo hectisch dat je met een fiets makkelijker door kunt. Ik ben iemand die graag ook de koers ziet, maar in dit geval moet ik kiezen tussen de koers en Jens en dan kies ik uiteraard voor Jens. Zijn zussen en broer zullen zondag ook van de partij zijn, maar zij hebben ervoor gekozen om ergens op een kasseistrook te gaan kijken. Ook een hele beleving! Meer zelfs, met het mooie weer hebben ze beslist om al op zaterdag naar daar af te reizen en ter plaatse te kamperen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.