Le Tour Féminin de Sheena (10) – zondag 15 juli: “Vandaag duimen voor Jens!”

Sheena Maesen

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn ‘Le Tour de Jens’ zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

Het was mijn dag niet gisteren. Ik had al niet goed geslapen en voelde me dan ook de hele dag niet optimaal. Jens zei: dat is normaal de dag voor zo’n belangrijke dag. Maar daar lag het niet aan. Het is die zwangerschap en alles wat erbij komt kijken. Ik wil dat alles in orde is tegen dat Jens thuis is. Sommige vrienden willen dan goed doen, maar dan schiet ik uit mijn krammen, terwijl ik dat niet zo bedoeld had. Alles wat ik gisteren deed, sloeg tegen. (grijnst) Het was dringend tijd om eens vroeg in mijn bed te kruipen.”

Le Tour Féminin de Sheena (10) - zondag 15 juli:
© BELGA

“Vandaag vertrekken we tegen negen uur met de camionette en de fietsen richting Arras, zodat we zeker goed op tijd zijn. Daar zullen we met de fiets proberen om zo dicht mogelijk bij de start te geraken. Ik heb twee pasje. Elke renner heeft daar recht op, maar ik vrees dat ik niet aan meer pasjes zal geraken, want bij Lotto zal iedereen er wel gebruik van maken. (lacht) Bij Orica was dat makkelijker, want daar kreeg Jens meestal alle pasjes, omdat zijn ploegmaats vaak Australiërs waren.”

“Na de start van de rit zullen we naar de aankomst in Roubaix rijden en ons daar op het gemak installeren. Ik veronderstel dat er daar wel een groot scherm zal zijn waarop we de koers kunnen volgen. Het wordt een speciale rit. Het zal vrij snel ontploffen, denk ik. Het zal een nerveuze koers worden. En wij zullen duimen voor Jens!”

Le Tour Féminin de Sheena (10) - zondag 15 juli:

(de broer en zussen van Jens installeerden zich gisteren al op één van de kasseistroken langs het parcours)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.