Le Tour Féminin de Sheena (13) – woensdag 18 juli: “Jens is nu al bezig met zijn herstel”

Sheena Maesen

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn ‘Le Tour de Jens’ zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

“Het gaat redelijk goed hier. Gisteren heb ik Jens aan de luchthaven opgepikt en daarna zijn we zo snel mogelijk naar huis gereden om zijn brace af te halen. Onbewust doet een mens heel wat bewegingen met de knie die momenteel niet zo goed voor hem zijn, terwijl zijn knie nu zo stabiel mogelijk gehouden moet worden. We hebben nu trouwens ook recovery boots om het vocht uit zijn knie te verwijderen. Je ziet, hij is nog maar pas uit de Tour en hij is al volop bezig met het bevorderen van het herstel.”

“Het is nu zo, hé. We kunnen er nu niets meer aan veranderen. Met krukken en die brace kan hij wat wandelen. Autorijden en fietsen lukken natuurlijk niet. (lacht) Dus moet hij momenteel overal naartoe gevoerd worden. Maar voor die korte periode is dat nu niet zo erg. Eigenlijk mag hij nu al heel veel bewegen. Zwemmen bijvoorbeeld, weliswaar met een pull boy. Dat is toch al iets.”

Le Tour Féminin de Sheena (13) - woensdag 18 juli:

“Gisteren hebben we ook een kort stukje naar de koers gekeken. Niet zoveel, want Jens moest nog achter zijn brace en ik moest nog wat werken. Lou is natuurlijk heel blij dat zijn papa er is. (glimlacht) Hij wist niet waar hij het had. Lou beseft uiteraard niet dat papa pijn heeft en niet zoveel met hem kan spelen. Hij weet wel wat vallen is, maar dat hij bijvoorbeeld niet met hem kan spelen in de zetel, is moeilijker om te begrijpen. Het is kwestie van Lou wat te temperen.”

“De komende dagen zal Jens zeker naar de Tour op tv kijken. Ik denk dat hij het in het voorjaar moeilijker had om die koersen van thuis uit te moeten volgen. Maar toen heb ik gezegd: kijk toch maar, want je kunt daar ook uit leren, door de kijken hoe andere renners zich in koers gedragen. Ik denk wel dat het leerzaam geweest is.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.