Dubbelgesprek tussen Shari Bossuyt en Ann-Sophie Duyck: “Een WK is vrij resultaatsgebonden”

Ann Braeckman

Naar aanleiding naar het WK wielrennen in Innsbrück, hielden de Bellegemse Shari Bossuyt en de Roeselaarse Ann-Sophie Duyck, een dubbelgesprek exclusief voor KW. Bekijk hier de video.

Ann-Sophie Duyck behaalde al eens een medaille op een EK wielrennen, maar vindt toch van haarzelf dat ze niet zo heel veel meer moeten leren aan Shari Bossuyt. “Ik denk dat Shary al veel meer medailles en truien in haar kast heeft liggen dan ikzelf. Het enige wat ik kan meegeven is om op de grote momenten om te gaan met persmomenten en hoe je je voorbereid op de wedstrijd, maar ik denk niet dat ik Shari nog veel moet bijleren op vlak van medailles en titels.”

Geen druk opleggen

Wat de ambities van beide rensters betreft, zijn ze heel duidelijk. Bossuyt was vorig jaar nog achtste, maar start nu zonder ambitie. “Het mag natuurlijk wel altijd beter dan vorig jaar, maar ik wil mezelf geen druk opleggen en zien waar ik uitkom.” Duyck wil vooral een goed gevoel hebben in de tijdrit en het maximum eruit halen.

Het WK wielrennen is een wedstrijd die je met geen andere wedstrijd kan vergelijken. “Als atleet heb je altijd de drang om je op het allerhoogste niveau te kunnen tonen”, aldus Duyck. “Maar de keerzijde van de medaille is dan ook dat iedereen naar je staat te kijken. Ookal behaal je niet het beste resultaat. Een WK is dus eigenlijk vrij resultaatsgebonden. Als het goed is, is het leuk. Als het niet goed is, is het niet leuk.”

https://www.youtube.com/watch?v=CbYM4HwMg0I

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.