Dames elite Wenduine: “Niet gepast om nu naar middenstanders in Wenduine te gaan”

Fernand Fonteyne. (foto Davy Coghe)
Tom Vandenbussche

Wielerclub Bruynvis Wenduine voorzag op zaterdag 19 september zijn koers voor dames elite, maar besliste om dit jaar niet te organiseren. “Ik moet mijn sponsoring ophalen bij alle middenstanders in Wenduine, maar vind het niet gepast om nu bij die mensen langs te gaan”, vertelt Fernand Fonteyne.

“Normaal is dat iets wat ik in deze periode van het jaar doe. Ik heb veel respect en waardering voor die mensen, dus slaan we een jaartje over. Op 18 september 2021 zijn we opnieuw van de partij met onze dameskoers, op voorwaarde dat de situatie tegen dan genormaliseerd is.”

Nog meer afgelastingen

Intussen haakten nog meer organisatoren af, zoals de Johan Museeuw Classic voor juniores in Gistel (op 1/8 de junioreskoers in Bekegem (op 9/8) en de aspiranten- & miniemenkoers in Gistel (op 6/9). In Oostduinkerke (beloften & ezc op 17/9) en Lissewege (nieuwelingen op 4/10) wachten ze nog af. “Ik heb er op dit moment geen goed gevoel bij, want wij vallen samen met de kermis in Oostduinkerke”, vertelt Christiaan Van Leeuwen. ” Als wij mogen, zouden we graag organiseren. Maar het is moeilijk om daar nu iets zinnigs over te zeggen”, aldus Rik Provoost uit Lissewege.