Belofte Henri Vandenabeele wint rit in Tour de l’Isard

Winst voor Henri Vandenabeele in Tour de l'Isard. (foto Facebook Lotto Soudal)
Stijn Moerman

Na zijn knappe tweede plaats in de Baby Giro behaalde Henri Vandenabeele uit Dentergem in rit 2a van de Tour de l’Isard zijn allereerste zege bij de beloften.

De tweedejaarsbelofte van Lotto Soudal U23 toonde zich met voorsprong de sterkste in rit 2a van Tour de l’Isard, een etappe van 79,5 km met onderweg de Port de Balès en finish bovenop Hospice de France. De Dentergemnaar haalde het met 42 seconden voorsprong op de Fransman Thomas Champion en 46 seconden op zijn ploeggenoot Maxim Van Gils.

“Ik voelde me nochtans niet zo goed deze morgen, want ik had deze nacht niet veel geslapen door buikloop en maagproblemen. Toch besloot ik bij de voet van de Port de Balès aan te vallen”, aldus Henri. “Ik had meteen het goede ritme te pakken en in de afdaling kon ik nog verder uitlopen. De laatste drie kilometer waren enorm zwaar, maar mijn eerste zege bij de beloften is binnen. Mijn Tour de l’Isard is nu al geslaagd.”

Henri schuift door deze zege op naar de vijfde plaats in de stand. Deze namiddag wacht nog een ploegentijdrit over 11,6 km.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.