ATV Sports organiseert zondag eerste Zarren Koerst

Stijn Moerman

Zondag vindt in OC Albatros de eerste editie van Zarren Koerst plaats. Met een gratis jeugdinitiatie in de voormiddag en een Koers op Rollen in de namiddag wil het organiserende ATV Sports van Auke Theuninck de mensen motiveren om aan sport te doen. Iedereen is van harte welkom en kan het event ook steunen door ‘s middags aan te schuiven voor het kippenfestijn.

“In januari ben ik samen met mijn beste vriend en mijn (schoon)ouders begonnen met ATV Sports”, doet de 29-jarige Auke Theuninck uit de doeken. “Met die nieuwe vereniging willen we verschillende evenementen organiseren om mensen aan het sporten te krijgen. Voor onze eerste organisatie wilden we iets met wielrennen doen waaraan iedereen kan deelnemen en zo is de eerste editie van Zarren Koerst ontstaan.”

Jeugdinitiatie

“In de voormiddag staat er om 10 uur een gratis jeugdinitiatie op het programma. Normaal zouden ex-profs Klaas Vantornout en Jan Denuwelaere samen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden, maar Klaas doet sinds kort aan beachracen en moet zondag zelf een wedstrijd afwerken. We verzamelen aan OC Albatros en trekken van daaruit naar het parcours van de Mollecross, waar de jongeren tips zullen krijgen van Jan. ‘s Middags is er tussen 12 en 14 uur een kippenfestijn voorzien om de innerlijke mens te versterken en het event te steunen.”

“Op het parcours van de Mollecross krijgen de jongeren tips van Jan Denuwelaere”

“Van 14 tot 18 uur vindt dan de Koers op Rollen plaats. Er zullen acht fietsen beschikbaar zijn waar er per ploeg van twee personen gestreden zal worden in een proloog, een ploegentijdrit en een afvalling, waarna de finale plaatsvindt. We delen de deelnemers op in drie categorieën: dames, amateurs en coureurs. Het wordt alvast een spannende strijd, want zowel de Belgische kampioen als de vicekampioen op de rollen hebben hun aanwezigheid bevestigd. Met momenteel 20 teams en 16 jongeren voor de initiatie zijn we nu al heel tevreden. Hopelijk zijn we vertrokken voor een jaarlijks evenement”, aldus de Zarrenaar, die de sponsors wil bedanken voor hun steun.

Seizoen al geslaagd

Naast deze organisatie en het uitbaten van zijn spinningcenter Re-Fit is Auke Theuninck ook nog zelf actief als veldrijder bij de masters. “Het gaat alvast goed. Mijn doel was om zoveel mogelijk in de top vijf te eindigen en momenteel ben ik daar al bijna iedere keer in geslaagd. In mijn eigen categorie heb ik al een viertal keer gewonnen, maar ik zou toch graag eens een algemene overwinning – we rijden immers samen met de amateurs – behalen ook.”

“Volgende week zondag vindt in Lille het Belgisch kampioenschap plaats en daar mik ik op het podium. Dat zou een leuk extraatje zijn, want mijn hoofddoel was om provinciaal kampioen te worden en dat is mij twee weken terug in Tielt gelukt”, besluit Auke, die afgelopen weekend nog vierde werd in Brakel-Elst. “Het was plezant, want het was de eerste keer dat het een vettig parcours vol slijk was. Dat soort technische crossen heb ik het liefst. Voor mij mag het dus blijven regenen.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.