Alessio De Maere vindt zijn goeie benen weer terug

Alessio De Maere werd tweede in de cross in Moerkerke. (foto GC) © Foto Coghe
Redactie KW

Alessio De Maere (17) probeert zicht na een mindere periode in het veld te herpakken. De renner van Gaverzicht-Be Okay kon nochtans het seizoen goed inzetten met een zesde plaats in de Berencross van een Meulebeke en twee vierde plekken in Hoboken en Lichtaart. Afgelopen zondag eindigde de Gistelenaar dan weer als tweede in Moerkerke. “Ik hoop dat ik die lijn richting het PK in Zarren kan doortrekken.”

“Ik kende een foutloze zomervoorbereiding. In de interclub van Korbeek-Lo eindigde ik als elfde. In de Tour du Valromey, een internationale vierdaagse in het Franse hooggebergte, heb ik mezelf verrast door de eindmeet te halen. Met die prestaties kon ik met vertrouwen het crossseizoen aanvatten: tweemaal vierde in Hoboken en Lichtaart en zesde in Meulebeke, begint De Maere. “Niet enkel in het binnenland, maar ook in het buitenland kon ik me tonen. Zo trok ik naar het Zwitserse Illnau om er een vierde plaats te bemachtigen. Bijgevolg beschikte ik over meer UCI-punten. Daarnaast ben ik ook eens een weekend naar Spanje afgezakt. Daar kende ik jammer genoeg pech in beide crossen. Op de eerste dag moest ik afrekenen met een lekke band in de voorlaatste ronde, waardoor een mooi resultaat de mist in ging. Op de tweede dag brak mijn ketting af waardoor ik naar de materiaalpost moest lopen en weer een goede uitslag in het water viel. Toch was het een mooie ervaring en had ik goede benen.”

Als het in Moerkerke slecht zou zijn geweest, had ik misschien wel een punt achter mijn seizoen gezet. Nu kan ik met een goed gevoel naar het provinciaal kampioenschap trekken

“Sinds Ruddervoorde kende ik een dip in mijn conditiepeil. De oorzaak weet ik nog altijd niet, maar ik heb toen besloten om een noodgedwongen rustperiode in te lassen. Daardoor kon ik met pijn in het hart niet starten in Koksijde. Afgelopen zondag heb ik de competitiedraad weer opgenomen in de Vlaamse CyclocrossCup-cross van Moerkerke. Daar kon ik mijn eerste podiumplaats van het seizoen behalen. Ik moest enkel Senne D’Hollander met drie seconden voorsprong voor laten gaan. Ik ben heel blij met die prestatie. Als het slecht zou zijn geweest, had ik misschien wel een punt achter mijn seizoen gezet. Nu kan ik met een goed gevoel naar het provinciaal kampioenschap trekken.”

Podiumplaats?

“Yorben Lauryssen is de favoriet bij uitstek. Achter hem zal het rijden voor de zilveren medaille zijn. Jelle Harteel en Milan Kuypers zijn hiervoor de grootste kanshebbers. Ik hoop om een topvijfplek te veroveren. Mits een heel goeie dag sluit ik het podium niet uit. Verder kijk ik uit naar de eindejaarscross in Bredene en het BK in Antwerpen. Maar natuurlijk is dat allemaal nog ver weg”, besluit de Gistelnaar, die komend jaar waarschijnlijk de overstap naar de weg zal maken. (JV)