https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wannes Van Laer streeft in Portugal olympisch ticket na

Wannes Van Laer.© BELGA
Wannes Van Laer.© BELGA
Redactie KW

Mag België na de Laser Radial en 49erFX ook nog een derde zeilboot naar Japan sturen? Het antwoord kennen we zaterdag 24 april.

Wannes Van Laer (Heuvelland) en William De Smet (Gent) trachten van 19 tot 24 april in een continentale kwalificatierace in Vilamoura (Portugal) nog een olympisch ticket in de klasse ilca 7 (nieuwe naam voor Laser Standard) te behalen. De lokale overheid gaf toestemming om in de Algarve zeilwedstrijden te organiseren.

Gedurende zes dagen zijn er in deze wedstrijd telkens twee reeksen per dag. In de rangschikking houdt men met één aftrekreeks rekening. Zoals op een EK is er geen medaillerace. 140 deelnemers uit 40 landen nemen aan deze wedstrijd in Portugal deel. 21 landen strijden voor de twee olympisch tickets voor Tokio van deze zomer.

90 zeilsters uit 37 landen

Ook Emma Plasschaert zeilt tijdens die week in een wedstrijd in de klasse ilca 6 (nieuwe naam voor Laser Radial) voor de kust van het Portugese Vilamoura. Negentig zeilsters uit 37 landen zijn ingeschreven. Dit wordt één van de laatste mogelijkheden om in een groot deelnemersveld te testen voor Tokio. Emma Plasschaert is al zeker van een olympisch ticket sinds ze in 2018 wereldkampioene werd.

Ondertussen zijn alle andere zeilwedstrijden geannuleerd, ook het EK. Misschien volgt er in juni nog een wedstrijd in het Nederlandse Medemblik maar dat staat in deze onzekere tijden nog niet vast. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.