Lieven Louagie ziet Hermes perfect halverwege eindigen

De Hermessers zijn heel gelukkig met de knappe zege in Charleroi. (foto PR)
De Hermessers zijn heel gelukkig met de knappe zege in Charleroi. (foto PR)
Redactie KW

In Charleroi behaalde Hermes Rekkenshop Oostende pas zijn tweede zege zonder tegenset, maar die overwinning maakte indruk. De groen-gelen eindigen het kampioenschap op de vijfde plaats.

Op de laatste speeldag van de competitie moest Hermes Rekkenshop Oostende op bezoek bij Modal Charleroi. Dit was een rechtstreeks duel met de vijfde plaats als inzet. “Het kondigde zich niet als een gemakkelijke verplaatsing aan omdat de playoff-teams Asterix Beveren, VDK Gent en Oudegem daar verloren”, merkt sportief manager Lieven Louagie op. “Dit jaar zegevierde trouwens geen enkel team met 0-3 in de zaal van Charleroi. Bovendien was Charleroi in de winning mood met vier overwinningen op rij.”

Correcte plaats

Hermes beëindigde het kampioenschap op de vijfde plaats met bovendien 24 punten, een totaal dat gelijkstaat met acht afgetekende zeges. Twee keer was een overwinning nipt, maar even vaak grabbelde Hermes bij een 2-3-nederlaag een puntje mee. In meer dan één opzicht is deze vijfde plaats dan ook de meest correcte eindstand voor de groen-gelen dit seizoen.

Ze wonnen al hun matchen tegen Charleroi, Antwerp, Michelbeke en Tchalou, de ploegen op de plaatsen zes tot negen. Maar ze verloren ook alles tegen de top-vier: Asterix Beveren, Gent, Limburg en Oudegem. Thuis tegen Oudegem (2-3) maar ook op bezoek bij Gent (3-2) haalde Hermes een puntje tegen playoffteams. En er zat misschien meer in. Van de acht zeges waren er twee met 3-0, vier met 3-1 en twee met 3-2 .

Drie aanwinsten

Misschien zat er toch voor Hermes meer in, als corona dit seizoen niet had geteisterd. Hermes en drie andere clubs speelden niet tijdens de crisisperiode medio oktober-eind december. Vijf andere ploegen wel. Hierdoor moest Hermes een hevig schema aan matchen afwerken : zestien competitieduels tussen 23 januari en 10 april, waarvan twaalf tussen 27 februari en 10 april. “Onze vijfde plaats is verdiend aangezien we geen enkele keer verloren van een team dat onder ons geklasseerd staat. We wisten jammer genoeg ook net niet genoeg te verrassen om onze ambitie voor de top vier waar te maken”, stelt Lieven Louagie vast.

In een seizoen met heel moeilijke omstandigheden zagen we een aantal speelsters een enorme progressie maken. Wij zijn dan ook blij dat deze speelsters bij Hermes blijven en dat we vanuit dit team, samen met de versterkingen, het volgende seizoen vanaf 16 augustus kunnen voorbereiden”, zegt Louagie. De aanwinsten zijn receptie-hoekspeelster Charlotte Leys (gewezen kapitein van de Yellow Tigers), spelverdeelster Coline Vincart (VKt Torhout) en opposite Paulien Neyt (Avanti Aalter).

Plaats 36

“Met deze drie aanwinsten hebben we een verhoogde ambitie om zeker de top vier te halen. Volgend seizoen volleyt Hermes opnieuw onder leiding van het aimabele coachingduo Koen Devos-Bruno Remaut .”

Indien één van de top vier-teams een Europees ticket weigert, of indien de Europese federatie aan Hermes een wildcard bezorgt, spelen de Hermessers volgend seizoen Europees. Hermes, drie jaar geleden nog kwartfinalist in de Challenge Cup, prijkt op de 36ste plaats in de Europese clubranking. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.