Cilou Annys is klaar voor een nieuwe uitdaging in haar leven: “Ik heb nu voor het eerst collega’s en een baas”

Cilou Annys is sinds maandag aan de slag bij het Beurs-, Meeting en Congrescentrum (BMCC) in haar thuisbasis Brugge. © Instagram Cilou Annys
Redactie KW

Maandag is de Brugse Cilou Annys aan een nieuw professioneel hoofdstuk in haar leven begonnen. Nadat de voormalige Miss België zeven jaar een baby- en kinderwinkel op twee verschillende locaties runde, gaat ze aan de slag bij het Beurs-, Meeting en Congrescentrum (BMCC) in haar thuisbasis Brugge. “Ik zal meermaals per week met de fiets naar mijn werk gaan.”

In februari 2024 raakte bekend dat Cilou een punt zou zetten achter haar baby- en kinderwinkel langs de Torhoutsesteenweg in Loppem. “De uitverkoop liep bijzonder vlot. Alles is verkocht geraakt. En wat ook belangrijk was: niemand was de dupe van onze sluiting. Zo zijn we alle geplande afspraken nog nagekomen en het pand werd verkocht aan een vastgoedmakelaar die er zijn kantoor zal vestigen.”

Nieuw avontuur

Maar nu is het dus tijd voor een nieuw avontuur voor de ex-miss bij het BMCC in Brugge waarvoor ze dus events naar haar thuisstad moet halen. “Ik kom terecht in een heel tof team. Het is heel leuk om nu eindelijk ook eens echt collega’s te hebben. Ik zal hoofdzakelijk ter plaatse werken, maar ik zal regelmatig ook eens naar een beurs moeten in binnen- of buitenland. Zo trek ik nog deze maand naar een beurs in Frankfurt en eind augustus volg ik een opleiding in Tsjechië. Ik ben altijd heel trots geweest om Brugse te zijn en ik ben ook wel trots dat ik vanaf nu deze verantwoordelijkheid op mij mag nemen.”

De voormalige miss gelooft alvast sterk in het BMCC. “De mensen daar zetten hun schouders onder verschillende events. Dat gaat van De Warmste Week over een beurs tot een medisch congres. Ik vind dat heel fascinerend én ben ervan overtuigd dat we ook nog veel kunnen groeien. Ik heb zelf natuurlijk al heel veel events gedaan in mijn leven, maar nu sta ik eens aan de andere kant.”

Met de fiets

Cilou heeft de ambitie om meermaals per week met de fiets naar haar werk te gaan. “Onze kindjes Liya en Emeryck zijn heel blij dat ik nu een job in Brugge heb waardoor ze me vaker zullen zien. En natuurlijk was mijn man ook heel enthousiast.”

Ook voor de kinderen van Cilou en Désirée heeft de nieuwe job van hun mama gevolgen. Nadat ze de voorbije jaren in Loppem naar school gingen, wordt dat vanaf september opnieuw De Zonnetuin in Sint-Kruis. Het gezin woont wel nog steeds in Dudzele.

Eerste keer solliciteren

De ex-miss deelt tot slot nog een interessant weetje: “Voor deze job heb ik de eerste keer in mijn leven moeten solliciteren. Ik heb nu voor het eerst ook collega’s en een baas. Voor mijn modellenopdrachten en mijn winkel heb ik dat nooit eerder moeten doen.” Of ze zulke moddelenopdrachten ooit nog ziet zitten? “Als de kans zich aanbiedt in de toekomst, ja”, besluit ze. (FVDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier