Leukste sportfeiten van 2017 (8): Vince Verhanneman (4) imponeert met volleytricks

Redactie KW

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 7: het jongste volleybaltalent van Knack Roeselare.

Vince Verhanneman is al langer geen onbekende in sporthal Schiervelde. De vierjarige kleuter is op zowat elke thuiswedstrijd van Knack Volley Roeselare aanwezig en uiteraard de grootste supporter van Knackspeler en papa Matthijs.

Leukste sportfeiten van 2017 (8): Vince Verhanneman (4) imponeert met volleytricks

Verhanneman junior had eerder al enkele figurantenrolletjes in de filmpjes van Sons of Gravity, het trickshotgezelschap van Stijn Dejonckheere, papa Matthijs, Hendrik Tuerlinckx en Ruben Van Hirtum, maar deze keer is hij pas écht de held. Als een volleerd volleyballer imiteert hij zijn papa in de Roeselaarse volleybaltempel met enkele knappe trucjes: voorwaarts, achterwaarts, vanop de tribune of door een raam: geen enkel probleem voor de kleine Verhanneman. Straf! Maar ook schattig, zeker wanneer Vince door het dolle heen is als hij weer eens een poging ziet binnengaan.

Leukste sportfeiten van 2017 (8): Vince Verhanneman (4) imponeert met volleytricks

De Sons of Gravity zitten niet om een stunt verlegen – zo stuurden ze ooit een volleybal naar de maan – en hun trickshotfimpjes worden altijd gretig bekeken en gedeeld. Het filmpje met Vince werd een ware internethit en is intussen al meer dan 24.000 keer bekeken. “Vince heeft zeker balgevoel”, liet papa Matthijs Verhanneman optekenen. “Toch pushen we hem niet in de richting van volleybal. Maar hij zag al heel wat matchen, durft beslissingen van de scheidsrechter in vraag te stellen, maar laat ook wel eens een traantje als we verliezen. Wij vinden het zelf verrassend en straf.”

Vince heeft zijn volleybalskills overigens niet enkel van zijn papa. Ook mama Yana De Leeuw speelt volleybal op topniveau, bij Black and White Lendelede in de hoogste damesreeks van ons land.

Vince in Schiervelde

https://www.youtube.com/watch?v=06vayLrJfXM

Vince in K in Kortrijk

https://www.youtube.com/watch?v=WLtFK8JF5Pw

Vince in filmpje volley sets

https://www.youtube.com/watch?v=M_PlZgErNfk