Leukste sportfeiten van 2017 (4): Heuse procedureslag omwille van… lapje gras

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 4: de ruzie tussen Dosko Sint-Kruis en Sporting Keiem.

Vriendschappelijk zal het er tussen derdeprovincialers Dosko Sint-Kruis en Sporting Keiem wellicht nooit meer aan toegaan. Oorzaak? Een twist die begin september op de eerste speeldag in derde B ontstond. Promovendus Dosko Sint-Kruis won de openingsmatch in derde B met 4-1, maar de bezoekers uit Keiem tekenden tijdens de partij voorbehoud aan omwille van de staat van de dug-outs. Stad Brugge voerde op dat moment immers werken aan het terrein uit waardoor de dug-outs niet uit gras, maar uit beton bestonden. Het terrein werd overigens niet herkeurd en dat is niet conform het reglement.

Rik De Pelsmaeker, trainer van Sporting Keiem.
Rik De Pelsmaeker, trainer van Sporting Keiem.© MG

Levensgevaarlijk, zo oordeelde Keiem, en trainer Rik De Pelsmaeker nam de zaak erg persoonlijk omdat hij ooit een ploeggenoot had verloren die in aanraking was gekomen met een obstakel naast het terrein. Wat volgde was een lange procedureslag waarin meermaals beroep werd aangetekend en De Pelsmaeker zelfs de politie thuis over de vloer kreeg. Dosko Sint-Kruis kreeg uiteindelijk gelijk en de 4-1 werd behouden, maar Keiem nam ondertussen al sportieve revanche door Dosko in eigen huis met 3-1 te kloppen. Wat een lapje gras allemaal niet kan veroorzaken…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.