Knack Volley wil dit seizoen de vier finales spelen

Dat vertelde coach Steven Vanmedegael tijdens de Kick-Off, traditioneel de eerste afspraak van het seizoen bij de Roeselaarse volleybalclub.

Knack-coach Steven Vanmedegael met zijn bijna voltallige kern in de Sugar Boxing Club in Roeselare. © Maxime Petit

Samen met kapitein Hendrik Tuerlinckx sprak Steven Vanmedegael, die aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Knack Volley begint, de commerciële partners, bestuursleden en pers voor aanvang van het seizoen toe op een unieke locatie: de Sugar Boxing Club, de nieuwe bokszaal van fitnessclub Vision 21 in Roeselare.

Spelers en coach haastten zich naar de plaats van afspraak, want net voor de Kick-Off werd nog geoefend tegen het Franse Tourcoing (2-2). Hoewel de voorbereiding niet in ideale omstandigheden verloopt – kapitein Tuerlinkcx is nog out en de twee Canadese spelers Brett Walsh en Daniel Jansen Van Doorn zijn nog tot half oktober onbeschikbaar wegens de wereldbeker – is de coach tevreden over de voorbereiding. “We hebben al een paar goede oefenmatchen gespeeld, de kern is completer, breder dan vorig seizoen. We willen dit seizoen weer de vier finales spelen en daarin een goed niveau halen: de Supercup, de Beker van België, de League Trophy (dit seizoen voor het eerst met buitenlandse ploegen) en de play-off-finale.”

We moeten komend seizoen resoluut voor de dubbel gaan

Kapitein Hendrik Tuerlinckx was iets minder voorzichtig in zijn uitspraken. “We wonnen de voorbije jaren wel de beker, maar de titel pakten we de voorbije twee jaar niet. Ik vind dat we komend seizoen resoluut voor de dubbel moeten gaan.”

Nieuw project: The Sportsclub

Op de eerste afspraak van het seizoen mochten de aanwezigen ook kennismaken met The Sportsclub, een nieuw product in het kader van het welzijn van werknemers in een bedrijf. Knack Volley wil namelijk de werknemers van de sponsors en partners aan het bewegen en sporten krijgen.

Ex-speler Stijn Dejonckheere is de nieuwe brand manager van Knack Volley.
Ex-speler Stijn Dejonckheere is de nieuwe brand manager van Knack Volley.© Maxime Petit

Het project werd voorgesteld door Stijn Dejonckheere, die vorige zomer na zeven seizoenen en vijf titels en vijf bekers afscheid nam als speler. De ex-libero is de nieuwe brand manager van Knack Volley en lanceerde enthousiast The Sportsclub, waar Roularta overigens, net als voorlopig vijf andere bedrijven, graag aan meewerkt.

Professor Jan Seghers van de KU Leuven gaf daarbij een deskundige uitleg en enkele tips om aan te tonen hoe belangrijk bewegen is in het dagelijkse leven, op en naast het werk.

De club ademt ambitie

Tot slot namen voorzitter Francis De Nolf en Roeselaars schepen van Sport José Debels het woord. “We zijn het gewoon geworden om te winnen, onze club ademt ambitie. Ik ben ervan overtuigd dat we weer een kwalitatieve kern hebben om op de verschillende fronten mee te strijden”, zei de voorzitter. “Grote rivaal wordt wellicht weer Maaseik, maar ook Aalst is versterkt met onder meer international Simon Van De Voorde, er wordt ook veel positiefs verteld over Leuven…”

Het laatste woord was voor sportschepen José Debels. “Knack Volley is een godsgeschenk voor een stad als Roeselare, vooral ook door de positieve sfeer die rond een volleybalwedstrijd hangt. De nieuwe Sportsclub is een mooi project dat we als stad toejuichen. Ook wij doen er als stadsbestuur alles aan om ons personeel te laten bewegen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.