Haalbare Teruel voor Knack Roeselare in CEV Cup

Knack Roeselare won dinsdag nog tegen Civitanova. In de CEV Cup treft het nu CAI Teruel. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De Belgische landskampioen won dinsdag in de Champions League verrassend tegen de Italiaanse topformatie Civitanova en werd daardoor opgevangen in de Challenge Round van de CEV Cup. Daarin treft het met het Spaanse CAI Teruel alvast niet de moeilijkste tegenstander.

Club Voleibol Teruel veroverde al een paar Spaanse landstitels en is de bekerwinnaar van vorig seizoen in Spanje. In de vorige ronde van de CEV Cup schakelde het na een sterke terugkeer en winst in de golden set het Franse Cannes uit.

Knack Roeselare heeft deze keer wat geluk met de loting – dat was de jongste jaren wel eens anders, met kleppers als Ankara, Rzeszow en Trentino – want het ontloopt de zware verplaatsing naar Siberië (Surgut) en kan pas in een eventuele finale de sterkere tegenstanders Moskou en Perugia treffen. Bovendien speelt Knack tegen Teruel eerst op verplaatsing waardoor het een eventuele golden set in Schiervelde mag afwerken.

Volgende ronde tegen Berlijn of Sastamala

Als Knack zich plaatst voor de halve finale dan komt het uit tegen Berlijn of het Finse Sastamala, in principe ook niet onoverbrugbaar. De heenwedstrijd in Teruel wordt gespeeld op 16, 17 of 18 februari, de terugmatch op 1, 2 of 3 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.