Gilles Vandecaveye ontvangt zaterdag ex-club Menen: “Altijd genoten van de sfeer hier”

Gilles Vandecaveye in actie toen hij nog voor Menen speelde. © a-MPM
Redactie KW

Voor Wannes De Beul, Jente De Vries en Gilles Vandecaveye staat de match tegen Menen met rood aangestipt. Zij speelden in het recente verleden nog bij de grensclub. De 25-jarige Vandecaveye, die van Bellegem naar Gent verhuisde, kijkt ernaar uit.

“Hoewel ik in Menen geen basisplaats kon afdwingen, had ik het er erg naar mijn zin. Veel van de spelers ken ik nog steeds goed en dat maakt het toch specialer dan volleyballen tegen pakweg Maaseik. Ook met de supporters had ik altijd een goede band, zij zorgden ook steeds voor een geweldige sfeer. In die zin is het jammer dat het zaterdag geen weerzien wordt met de fans aangezien er nog steeds zonder publiek gespeeld wordt.”

Over de winstkansen van Gent tegen zijn ex-ploeg kan de fulltime projectplanner van het Nederlandse bedrijf Primaplan zich nog niet uitspreken. “Toen we vriendschappelijk speelden tegen Menen in de voorbereiding kon de club op geen enkele hoekspeler een beroep doen. Ze stonden dus niet op volle sterkte. Naar verluidt zouden ze vooral aanvallend heel degelijk voor de dag komen. Het feit dat hun opposite Lapkov al drie keer tot man van de match werd uitgeroepen wil natuurlijk ook iets zeggen.”

Terugkeer naar Menen?

Hoe groot is de kans dat Vandecaveye ooit terugkeert naar Menen als volleyballer? “Goh, ik denk eerder klein. Enerzijds omdat ik nu een fulltime job heb in regio Gent en anderzijds omdat ik allicht minder speelkansen zou krijgen dan bij mijn huidige ploeg. Maar je weet maar nooit. Ik hou de deur op een kier.”

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.