Daardoor kan coach Francky Dury geen beroep doen op Marcq in de derby tegen KV Kortrijk (21 september) en het bekerduel tegen amateurclub Heist (26 september). Zulte Waregem kan nog in beroep gaan tegen de sanctie.

Marcq wordt gestraft voor zijn rode kaart die hij kreeg tijdens de 5-1 pandoering op het veld van Antwerp afgelopen zaterdag. Op het kwartier ging de middenvelder met gestrekt been naar de bal en trapte hij in de onderbuik van tegenstander Bolingi. Scheidsrechter Alexandre Boucaut duwde Marcq de rode kaart onder de neus.

Gunstig disciplinair verleden

Voor die overtreding vorderde het Bondsparket twee speeldagen schorsing, waarvan door de Geschillencommissie één met uitstel werd verleend. Ter zitting zei Marcq namelijk dat hij Bolingi niet zag komen en dus allerminst zijn tegenstrever wilde raken. Een argument dat niet in dovemansoren viel bij commissievoorzitter Hubert Poncelet, die ook rekening hield met Marcqs gunstig disciplinair verleden.

Het Bondsparket vorderde nog een speeldag schorsing extra omdat de Franse middenvelder niet meteen gehoor gaf aan de uitsluiting. Hij zou de scheidsrechter op "een verbaal agressieve manier" aangespoord hebben om de VAR-beelden te raadplegen en weigerde het speelveld te verlaten. Daarvoor verontschuldigde Marcq zich, maar de Geschillencommissie gaf hem de speeldag schorsing alsnog.

(Belga)

Daardoor kan coach Francky Dury geen beroep doen op Marcq in de derby tegen KV Kortrijk (21 september) en het bekerduel tegen amateurclub Heist (26 september). Zulte Waregem kan nog in beroep gaan tegen de sanctie. Marcq wordt gestraft voor zijn rode kaart die hij kreeg tijdens de 5-1 pandoering op het veld van Antwerp afgelopen zaterdag. Op het kwartier ging de middenvelder met gestrekt been naar de bal en trapte hij in de onderbuik van tegenstander Bolingi. Scheidsrechter Alexandre Boucaut duwde Marcq de rode kaart onder de neus. Voor die overtreding vorderde het Bondsparket twee speeldagen schorsing, waarvan door de Geschillencommissie één met uitstel werd verleend. Ter zitting zei Marcq namelijk dat hij Bolingi niet zag komen en dus allerminst zijn tegenstrever wilde raken. Een argument dat niet in dovemansoren viel bij commissievoorzitter Hubert Poncelet, die ook rekening hield met Marcqs gunstig disciplinair verleden. Het Bondsparket vorderde nog een speeldag schorsing extra omdat de Franse middenvelder niet meteen gehoor gaf aan de uitsluiting. Hij zou de scheidsrechter op "een verbaal agressieve manier" aangespoord hebben om de VAR-beelden te raadplegen en weigerde het speelveld te verlaten. Daarvoor verontschuldigde Marcq zich, maar de Geschillencommissie gaf hem de speeldag schorsing alsnog. (Belga)