Zulte Waregem neemt El Kababri over van RSC Anderlecht en huurt Brazilaan Canela

Hotman El Kababri. © foto Zulte Waregem
Redactie KW

Essevee heeft vrijdagavond op de valreep nog twee youngsters kunnen contracteren. Rechtsachter Hotman El Kababri komt voor minstens anderhalf seizoen over van RSC Anderlecht. Daarnaast huurt Essevee ook de Braziliaanse aanvaller Gabriel Canela van vierdeklasser Nova Iguacu.

El Kababri, die vorige week zijn 20ste verjaardag vierde, startte de eerste competitiewedstrijd van RSC Anderlecht nog in de basis, maar verdween nadien van het voorplan in Brussel. De Belgisch-Marokkaanse flankverdediger zet zijn carrière voort aan de Gaverbeek. Hij verlaat paars-wit definitief en ondertekende een contract voor anderhalf seizoen bij Waregem met een optie voor één seizoen extra. Anderlecht eigent zich wel 20 procent van toekomstige transferinkomsten toe.

Gabriel Canela.
Gabriel Canela.© foto Zulte Waregem

De 20-jarige Canela testte de voorbije weken bij Zulte Waregem en versierde een huurcontract tot het einde van het seizoen. Als de Braziliaanse flankaanvaller voldoet aan de verwachtingen, kan Essevee hem definitief overkopen van de Braziliaanse vierdeklasser Nova Iguacu.

Zulte Waregem haalde tijdens de wintermercato vijf versterkingen. Behalve El Kababri en Canela zijn dat aanvaller Jelle Vossen en flankspelers Bassem Srarfi en Jean-Luc Dompé.