Zulte Waregem legt Antwerp met 2-0 overtuigend over de knie

Met een verdiende 2-0-zege tegen Antwerp springt Zulte Waregem naar de linkerkolom van de klassering. Vanaf minuut één etaleerde de thuisploeg meer ‘Sturm und Drang’, wat nog voor de rust een dubbele voorsprong opleverde. Na de pauze solliciteerde de thuisploeg op de counter nadrukkelijk naar meer goals, maar die kwamen er niet. Een vrij troosteloos Antwerp kwam niet verder dan een afgekeurde goal van nieuwkomer Mirallas.

© (Foto Belga)

Francky Dury wijzigde zijn team maar op één plaats in vergelijking met het gelijkspel op STVV: Björdal verdween uit de ploeg, Oberlin nam zijn plaats in. Nog iets meer aanvallend geweld dus, en dat bleek uit de intenties van Essevee in het openingskwartier. Het nam resoluut de teugels in handen, alleen Teunckens (vervanger van de geblesseerde Bolat) bedreigen zat er niet in. Tot Larin Oberlin diep stuurde en de Antwerpgoalie gepast tussenkwam. Tonnen goede wil bij de thuisploeg, maar de accuratesse bij de laatste pass ontbrak vooralsnog.

Swingende Oberlin

Na 35 minuten was het toch raak: Oberlin zette zich knap door op rechts, degradeerde Quirynen tot lantaarnpaal en schotelde Berahino de 1-0 voor. Vijf minuten later profiteerde Zarandia van een mistasten in de bezoekende defensie, Teunckens zag geen andere oplossing dan de Georgiër neer te trekken. Captain De fauw zette de penalty zonder aarzelen om: 2-0 vlak voor de rust. Antwerp kon in de eerste helft maar één keer echt dreigen, Bossut pareerde het gevaar voor de neus van Baby.

Snedige counters

Na 21 uur ging de thuisploeg gewoon verder op haar elan. Berahino tekende voor de eerste dreiging, zijn schot zeilde naast. Antwerp mocht de bal hebben, maar deed daar niet zo veel mee. Ook de meerwaarde van ex-Rode Duivel Mirallas bleef eerder beperkt. Essevee loerde op de counter, Berahino miste een 100% doelkans na een rush van Larin, die even later ook de 3-0 aan de voet had.

De derde Essevee-goal bleef nadrukkelijker in de lucht hangen dan een Antwerpse tegentreffer: Larin kon een knappe vrijschop net niet onder Teunckens duwen. In de slotfase duwden de bezoekers nog even door, de goal van Mirallas werd afgekeurd wegens buitenspel. Larin flirtte in de slotseconden nogmaals met de 3-0, maar die kwam er niet meer. Geen erg: met een gave collectieve prestatie springt Zulte Waregem over Antwerp in het klassement. Volgende klus: Eupen. Moet kunnen.

Zulte Waregem: Bossut, Bürki, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Seck, Govea (90′ Sissako), Zarandia (75′ Bruno), Berahino, Oberlin (80′ Björdal) en Larin.

Antwerp: Teunckens, Seck, Quirynen, Batubinsika, Buta, De Sart, Hairemans (46′ Mirallas), Refaelov (67′ Rodrigues), Baby, Hongla en Mbokani.

Doelpunten: 35′ Berahino 1-0, 44′ De fauw 2-0 (penalty).

Geel: 39′ Refaelov, 43′ Teunckens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.