Zondag titelfeest in Elverdinge?

Jesse Maelfeyt: "Bij RWH zullen ze hun huid duur verkopen." (Foto Bart) © VDB VDB
Redactie KW

Ondanks de nederlaag tegen VKW Vleteren kan SK Elverdinge zondag de titel pakken. Puntenverlies van Jonkershove en zelf winnen tegen Hollebeke volstaan voor rechtstreekse promotie naar derde.

Op bezoek bij Vleteren verloor SK Elverdinge met 2-1. “Na een sterk openingskwartier moest het al 0-2 staan”, vertelt Jesse Maelfeyt. “Maar we konden pas na een frommelgoal van Prinsie scoren, nummer 20 van het seizoen. Uiteindelijk kregen we het deksel op de neus na een counterdoelpunt en een vrijschop. Ik moest op het uur naar de kant met een blessure aan mijn rechtervoet, nadat ik slecht neerkwam. Al bij al zal de blessure meevallen.”

“Via onze afgevaardigde waren we op de hoogte van de ontwikkelingen in Jonkershove”

Door de nederlaag kon eerste achtervolger Jonkershove over Elverdinge springen, maar ook zij verloren. De kloof blijft een punt. “Onze afgevaardigde stond in contact met iemand die de match van Jonkershove bijwoonde. We waren dus op de hoogte van de ontwikkelingen daar. Het is een geluk bij een ongeluk dat zij ook verloren, maar aan de andere kant is het zuur. Bij winst konden we zondag thuis de titel pakken, zonder rekening te moeten houden met het resultaat van Jonkershove. Nu moeten we op puntenverlies rekenen van onze enige concurrent. We zullen voor aanvang van onze match al weten waar we aan toe zijn, want zij spelen op zaterdagavond tegen Bulskamp.”

Zondag dus een mogelijk titelfeest in Elverdinge, al blijft Jesse op zijn hoede. “We hebben alles nog in eigen handen en spelen nog twee finales tegen Hollebeke en Kruiseke. RWH is een jonge ploeg waar we in de heenmatch de nodige moeite mee hadden. Uiteindelijk wonnen we nipt met 1-2. Met Robin Werbrouck en Henk Vanderjeugt spelen er enkele vrienden. Ze zullen hun huid duur verkopen”, aldus Jesse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.