Glen De Coninck en E. Jonkershove (4A) trekken naar de rode lantaarn

Glen De Coninck: "We hebben nog veel werk voor de boeg." (foto MG) © Marnix Goemaere
Redactie KW

Eendracht Jonkershove kon door het forfait van KSV Nieuwpoort B een week langer genieten van de winterstop. De ploeg sloot 2019 af met een foutloze reeks en tracht die ook in het nieuwe kalenderjaar verder te zetten. Eerste tegenstander na Nieuwjaar is de rode lantaarn SK Nieuwkapelle.

“We zijn al voor Nieuwjaar opnieuw beginnen trainen. Niet zwaar, maar wel om het ritme er opnieuw in te krijgen om klaar te zijn na Nieuwjaar”, opent Glen De Coninck, die vooruitblikt op de verplaatsing naar SK Nieuwkapelle. “Het gebeurt vaak dat er iets raars gebeurt in een duel tussen de eerste en de laatste in de stand. Maar de ploeg is zich daar ook wel van bewust. In de heenronde wonnen we met zware cijfers, maar Nieuwkapelle kwam toen wel op voorsprong. Hadden ze nog een tweede keer kunnen scoren, dan was het misschien wel een andere wedstrijd geweest. We mogen het niet gemakkelijk opnemen.”

Geen onderschatting

“Als we wakker zijn en als iedereen honderd procent is, weten we ook wel dat we kwalitatief beter zijn. Maar we mogen hen zeker niet onderschatten. Elke ploeg wil winnen tegen de ongeslagen leider. Het leeft in onze groep om onze reeks zolang mogelijk verder te zetten. Blijven we winnen, dan is het voor onze concurrenten moeilijker om ons nog in te halen. KWS Adinkerke heeft vorig weekend wel punten gelaten, maar dat is niet onze belangrijkste belager. Dat is NSVD Handzame. Ook al staan we zo veel voor, het zal spannend blijven tot op het einde van het seizoen. Twee seizoenen geleden stonden we met Nieuwjaar ook elf punten achter op SK Elverdinge. Op de laatste speeldag streden we nog voor de titel. Je weet nooit wat het na Nieuwjaar zal geven, onder meer met slechtere velden. We hebben nog veel werk voor de boeg.” (BV)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: SK Nieuwkapelle – Eendracht Jonkershove.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.