Sterkhouders van KSV Veurne B op bezoek bij ex-ploeg VV Alveringem

Nando Vanden Abeele en Massimo Mastragostino. (foto MG)
Redactie KW

Voor VV Alveringem en KSV Veurne B wordt het seizoen in vierde provinciale A door heel wat derby’s gekruid. Het streekduel van zondag tussen VVA en KSV wordt echter extra speciaal: sportief is het een duel in de middenmoot, maar voor Nando Vanden Abeele en Massimo Mastragostino wordt het in de eerste plaats een weerzien met hun ex-ploeg. “We kennen er nog veel mensen”, klinkt het.

Nadat de Veurnse B-ploeg met een zes op zes veelbelovend aan het seizoen was begonnen, volgde er een ontnuchterende 0 op 15. “Die dip was misschien wel te wijten aan het feit dat we zo weinig ervaring in de groep hebben”, denkt Nando Vanden Abeele, die tijdens het 2-2-gelijkspel van afgelopen weekend tegen Westende geblesseerd uitviel. “Een ontwricht sleutelbeen. Jammer genoeg zal ik dus niet fit geraken voor de verplaatsing naar mijn ex-ploeg Alveringem, waar ik vorig seizoen een jaartje aan de slag was”, baalt de 20-jarige spits.

Leegloop bij VVA

Massimo Mastragostino, die eveneens vorig seizoen voor één jaartje bij Alveringem speelde, zal er wel bij zijn. “Die 11 punten uit evenveel wedstrijden zijn wat minder dan gehoopt, maar ik ben er zeker van dat we nog meer uit deze groep kunnen halen”, aldus de 29-jarige middenvelder. “De reden voor mijn terugkeer naar Veurne? Ik was graag in Alveringem, maar miste ‘mijn’ Veurne toch. Bovendien was er vorig seizoen een kleine leegloop bij VVA, waardoor heel wat vrienden en sterkhouders de club verlieten. Dit maakte mijn keuze alleen nog maar makkelijker.”

Ook voor Nando was een terugkeer naar Veurne een logische keuze. “Dat seizoen bij Alveringem zag ik eerder als een tussenstap om het voetbal beter te kunnen combineren met het werk. Ik geraakte snel in de eerste ploeg en ben heel dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb. Ik kon de opportuniteit om terug te keren naar Veurne echter niet laten liggen. Daar speel ik weer samen met al mijn jeugdvrienden en krijg ik training van Geoffrey Ingouf, mijn leermeester van bij de Veurnse beloften.”

Nando kon vorig seizoen met VVA tegen zijn huidige club scoren. “Dit had ik nu graag ook gedaan tegen Alveringem, dus is het extra spijtig dat ik de match moet missen. Maar er is gelukkig ook nog een terugronde. In de kleedkamer wordt er over derby’s als deze al weken op voorhand gepraat. Volgens mij is Alveringem favoriet. Ze zitten in een goede flow, tellen vijf punten meer en wonnen afgelopen weekend met 1-8 op Nieuwkapelle. Dan heb je een sterk en vlot scorend team. Zij kunnen bovendien heel ontspannen naar de derby toeleven, terwijl het voor ons stilaan van moeten is. Bij ons was het de jongste weken telkens net niet, hopelijk wordt het zondag eindelijk eens net wél”, besluit Nando.

“Het is leuk om tegen je ex-ploeg te spelen, maar uiteindelijk is het ook maar voor drie punten”, vult Massimo nog aan. “Ik ken wel nog veel mensen in Alveringem, wat een derby altijd wel wat extra cachet geeft. In tegenstelling tot wat Nando denkt, vind ik niet dat VVA favoriet is. Voor ons wordt het een belangrijk duel om de kloof te verkleinen en ons weer in de middenmoot te nestelen. Revanchegevoelens tegenover Alveringem zijn er absoluut niet, want ik beleefde er een mooi seizoen in een heel sfeervolle, sympathieke club. Het wordt dus een leuk weerzien.” (SB)

Zondag 24 november om 14.30 uur: Alveringem – Veurne B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.