Veurne B-Alveringem wordt ook duel tussen broers Simon en Lucas Decroos

De broers Decroos gingen afgelopen zondag op Wembley nog samen naar de wedstrijd Tottenham-Leicester kijken, komende zondag komen ze zelf in actie tijdens Veurne-Alveringem. (gf)
Redactie KW

Afgelopen zondag zaten ze nog samen in de tribunes van Wembley voor het duel in de Premier League tussen Tottenham en Leicester, nu zondag spelen ze met SV Veurne B en VV Alveringem tegen elkaar. De broers Simon (18) en Lucas Decroos (20) zijn er alvast klaar voor.

In de heenronde klopte VV Alveringem de Veurnse B-ploeg met 2-1. “Ik herinner me dat we voetballend de betere ploeg waren, maar op het einde op fysiek vlak wat tekort schoten”, aldus Simon, die zondag met Veurne B niet alleen zijn broer, maar ook zijn ex-ploeg ontvangt. “In het begin van mijn carrière heb ik jaren in Alveringem gespeeld en ik ken er nog altijd veel volk. De derby van zondag leeft overigens ook bij de andere spelers, want bij Alveringem voetballen er heel wat ex-spelers van KSV Veurne. De ploegen hebben dus weinig tot geen geheimen voor elkaar.

Broer Lucas was voor de heenmatch nog niet volledig fit, maar ging wel kijken. “Ik vond onze overwinning niet gestolen, vooral op basis van de kansen in de tweede helft. Bij Veurne zullen ze nu tuk zijn op sportieve revanche, zeker omdat er zondag heel wat goede vrienden tegenover elkaar staan. De derby leeft dus, ook omdat we in de rangschikking behoorlijk dicht bij elkaar staan (Veurne staat negende met 26 punten, Alveringem achtste met 27 punten, maar het speelde wel twee matchen meer, red.).”

Lucas studeert rechten aan de universiteit van Gent en miste tijdens de examenperiode heel wat trainingen en wedstrijden. “Het is dan ook nog lang niet zeker of ik zondag effectief zal mogen spelen. Er is een waterkansje, maar aangezien ik eigenlijk heel het seizoen nog niet op mijn niveau speel, zou het eerder verrassend zijn. Jammer, want tegenover mijn broer staan, lijkt me heel speciaal. Ik hoop dat het binnenkort eens voorvalt.”

Geleerd uit fouten

Plaagstoten in aanloop naar de derby haalden we niet uit, maar we praatten al vaak over de match en zijn er wel mee bezig“, vult Simon aan. “Als wij compleet staan, maken we een goede kans om dit keer wel de volle buit te pakken. Hopelijk hebben we geleerd uit de fouten van in de heenmatch. Ik heb er vertrouwen in dat we nog wat kunnen opschuiven in de klassering.”

Beide broers hadden zich iets meer voorgesteld van hun seizoen. “Ik koos voor Alveringem om een plaats in de eerste ploeg te veroveren, iets wat in Veurne wel lukte”, aldus Lucas. “Ik was me er wel van bewust dat het niet makkelijk zou zijn. Door herexamens en een blessure ben ik in de voorbereiding meteen naast de ploeg gevallen en sindsdien heb ik eigenlijk nooit echt een kans gekregen. Toch heb ik vorige week met plezier bijgetekend en hoop ik op beterschap.”

A-ploeg

“Ook ik had me dit seizoen anders voorgesteld”, voegt Simon toe. “Net als vorig jaar had ik gehoopt volop mijn kans bij de A-ploeg te krijgen, maar blijkbaar is daar al kwaliteit genoeg. Mijn ambitie blijft wel om weer een stekje bij Veurne A te veroveren, maar zolang ik bij de B-ploeg speel, blijf ik me daar voor de volle 100 procent inzetten. Voor volgend seizoen heb ik nog geen keuze gemaakt. Deels door mijn studies ben ik er nog niet volledig uit wat ik wil.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.