Wie pakt de periodetitel in derde provinciale A?

Dimitri De Saedeleer. © WP
Redactie KW

Dit weekend wordt de tiende en laatste speeldag van de tweede periode afgewerkt. In derde provinciale A delen BS Geluveld en KWS Houthulst de eerste plaats met elk 24 punten en 8 gewonnen wedstrijden. Als beide clubs met evenveel punten eindigen, dan wordt het doelsaldo doorslaggevend en op dat gebied zijn de Geluveldnaars momenteel in het voordeel.

Dimitri De Saedeleer (BS Geluveld): “Eindrondeticket zou een beloning zijn voor de hele club”

BS Geluveld ging zaterdag nog met 4-2 onderuit op het veld van rechtstreekse concurrent KWS Houthulst A. “We begonnen nochtans heel goed en brachten een uur goed voetbal”, opent Dimitri De Saedeleer. “We kregen na de rust de 1-2 tegen op strafschop en enkele minuten later volgde na een dubieuze fase de 2-2. Daarna is Houthulst op hun elan verder gegaan en met de steun van hun supporters trokken ze uiteindelijk toch nog de wedstrijd naar zich toe.”

Elke goal cruciaal

Zondag trekt BS Geluveld naar Brielen Sport met als doel het binnenhalen van de periodetitel. “Ik voetbal al lang genoeg om te weten dat dergelijke wedstrijden vaak heel moeilijk zijn. We zullen geconcentreerd aan de start moeten komen, want het kan van details afhangen. Elke goal kan cruciaal zijn”, gaat De Saedeleer verder. “De periodetitel zou een mooie beloning zijn voor de hele club. We hebben er aan het begin van het seizoen wel eens over gesproken en nu we er zo dicht bij zijn, willen we die uiteraard binnenhalen. We mogen alvast trots zijn op het parcours dat we afgelegd hebben.”

Over het kampioenschap wil de kapitein het nog niet hebben. “We staan met veel teams dicht bij elkaar. Er wordt daar in de kleedkamer wel eens over gelachen, maar dat is nooit serieus. Als de kans zich zou voordoen, zouden we het uiteraard niet laten liggen.” Ook volgend seizoen blijft De Saedeleer Geluveld trouw. “Ik was eerst van plan om te stoppen. Maar door de steun van mijn vrouw, kinderen en de hele club heb ik beslist om er toch nog een vierde seizoen bij Geluveld bij te doen.” (BP)

Zondag 26 januari om 14.30 uur: Brielen Sport – BS Geluveld.

Dempsie Dumoulin (KWS Houthulst A): “Geen ramp als we naast de tweede periode grijpen”

Dempsie Dumoulin.
Dempsie Dumoulin.© MG

KWS Houthulst heeft met een verplaatsing naar KSV Veurne op papier een moeilijker tegenstander dan BS Geluveld in de strijd om dat tweede periodeticket. “Voor ons zal het komend weekend een moeilijkere wedstrijd zijn“, beseft ook Dempsie Dumoulin. “We verloren maar één partij op eigen veld en dat was tegen Veurne. We weten dus dat het zondag geen gemakkelijke match wordt. Het belangrijkste is dus dat we eerst naar onszelf kijken. Pakken we dan de tweede periodetitel? Goed voor ons. Pakken we ze niet? Dan is dat ook geen ramp.”

Rond de jaarwissel nam Kevin Vanthourenhout de fakkel over van Chris Delheye. “Het vertrek van Chris was voor iedereen onverwacht. We wisten dat hij maar tot eind dit seizoen zou blijven en dat Kevin dan zou overnemen. Kevin is een trainer die heel veel vertrouwen schenkt, niet enkel aan de basiself, maar aan iedereen die erbij hoort. Dat zie je ook terug. Zaterdag deed hij bij een 0-2-achterstand achterin een tactische ingreep. Het spel veranderde en we wonnen nog met 4-2. Daar heeft de trainer een groot aandeel in. Voor ons was dat een zeer belangrijke zege. Het toont aan dat er karakter in de ploeg zit. Waar sommigen beweren dat er niet genoeg karakter zou zijn in het team, hebben we nu toch getoond dat we ook zo’n wedstrijden kunnen winnen. We merken ook dat er veel meer gevochten wordt voor elkaar. Als iemand de bal verliest, dan probeert een ander het op te lossen. Het is nu eenmaal niet omdat je veel talent lopen hebt, dat het ook vanzelf zal gaan”, besluit de ervaren middenvelder. (BV)

Zondag 26 januari om 14.30 uur: KSV Veurne A – KWS Houthulst A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.