Merkem Sport neemt doorstart in vierde provinciale

Merkem Sport, hier met Thibault Lefief in actie tegen Dosko Beveren, speelt volgend seizoen in vierde provinciale. © VDB
Redactie KW

In de voorbije weken waren er allerlei geruchten over Merkem Sport. De club schepte nu duidelijkheid en zakt vrijwillig naar vierde provinciale.

Een dagblad meldde twee weken geleden zelfs dat de dat de club zou ophouden te bestaan. “Ik ben nog altijd niet te spreken over wat er toen geschreven werd”, zegt voorzitster Ilse Verwichte. “De jongste weken waren we volop bezig aan de voorbereiding van het komende seizoen en we waren dan ook niet blij dat er geruchten over het einde van de club de ronden deden.”

Eigen jeugd

“Toen we begonnen aan de gesprekken met de huidige spelerskern wisten we al vlug dat er niet veel spelers van plan waren om te blijven. De meeste spelers zijn hier al meerdere seizoenen. Sommigen gaven aan te zullen stoppen en andere spelers waren toe aan een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk kozen we er voor om de kaart van de jeugd te trekken en verder te doen met eigen jeugdspelers en jonge gasten uit de regio die we willen aanvullen met enkele ervaren spelers.”

“Omdat we denken dat een verlengd verblijf in derde te hoog gegrepen zal zijn, opteren we om een nieuwe start te nemen in vierde. Op die manier willen we de jonge spelers kansen geven om verder te groeien zonder een heel seizoen te moeten vechten tegen een eventuele degradatie. We nemen nu inderdaad wat gas terug, maar het is de bedoeling om op termijn terug onze plaats in derde in te nemen. Met Steven Wyckaert hebben we ook al een nieuwe trainer aangesteld en we zijn nog volop bezig met gesprekken om de spelersgroep nog verder uit te breiden.” (PB)

Lees meer over: