Westhoek verliest compleet tegen de gang van het spel in

Valentin Mahieu kopt de 1-1 binnen. © (Foto VDB)
Redactie KW

Westhoek kon heel wat doelrijpe kansen niet afwerken en werd tot overmaat van ramp nog twee loepzuivere strafschoppen onthouden. De ontgoocheling bij de thuisploeg was enorm na de 1-2-nederlaag tegen Racing Club Gent.

De eerste aanval in de aanvangsminuut was voor de bezoekers raak. De vlugge Luvovadio zette de net speelklaar geraakte El Hajji in de wind, zette voor en aan de tweede paal stond Elewaut ongedekt en trapte Gent op voorsprong. Na een vijftal minuten herstelde de thuisploeg zich van de vroege opdoffer en nam het initiatief over. Het dwong tot halfweg de eerste helft drie doelrijpe kansen af. Na een doorsteekpas van Sucaet, mikte Demets alleen voor doelman Frans nipt naast. Op een afstandsschot van Verkindere volgde een ultieme redding van de bezoekende doelman. Robaeys mocht alleen op doelman Frans afgaan, maar die werkte de bal in hoekschop. Vandermarliere dropte de bal in het pak, Mahieu klom hoog en kopte de verdiende gelijkmaker in doel. Kort daarvoor werd diezelfde Demets voor doel foutief gestuit, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Westhoek ging rusten met een gelijke stand, maar had op dat ogenblik meer verdiend. Na de pauze ging de thuisploeg op haar elan verder en dwong twee doelrijpe kansen af. Demets ging tussen twee verdedigers door, maar zijn strak schot werd uitstekend gered door doelman Frans. Kort daarop had diezelfde Frans een knappe redding in huis op een goed schot van Verkindere. Op het uur had Westhoek recht op een tweede strafschop na handspel van een bezoekende verdediger, maar de scheidsrechter liet opnieuw doorspelen. Westhoek had de vele kansen niet benut en liep op een fatale counter. Er kwam een voorzet vanop links en invaller Caryn kwam ingelopen en scoorde buiten het bereik van doelman Olievier. Westhoek was enorm teleurgesteld na een wedstrijd die het normaal altijd had moeten winnen.

Doelpunten: 1′ Elewaut (0-1), 25′ Mahieu (1-1) en 77′ Caryn (1-2).

KVK Westhoek: Olievier, Janssen Da Silva, Mahieu, Robaeys, Vandermarliere, Sucaet (70′ Gantois), El Hajji (81′ Beirlaen), Verkindere, Demets, Himpe en Serpieters.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.