West-Vlaamse clubs leveren 5 spelers voor selectie Deaf Red Devils voor EK U21

Redactie KW

Ons land neemt in Stockholm in Zweden voor het eerst deel aan het EK U21 voor doven en slechthorenden. In de selectie zitten vijf spelers van de Koninklijke Sport Kring Doven Brugge.

Het zijn Ruben Vergote uit Ruddervoorde, Senne Dierckx uit Kasterlee, Leroy Van den Heuvel uit Bree, Lennert De Rycke uit Gavere en Dario Deckers uit Peer. DHC Kortrijk levert met Arnaud Ndayavurwa een speler.

Het Europees kampioenschap begint voor de Deaf Red Devils op 2 augustus tegen Polen. De regerende kampioen is in de groep van België naast Turkije, dat in 2016 zilver behaalde, de favoriet.

Dankzij de medewerking van de Belgische voetbalbond via een mediacampagne van 2016 werd een team opgericht met veel nieuwe spelers. Enkele spelen zelfs op nationaal niveau bij hun club. Met de medewerking van meter Imke Courtois loopt er nu nog een crowdfunding om de laatste financiële tekorten weg te werken. Dit team is ook heel belangrijk naar de toekomst toe en zeker naar het Europees kampioenschap voor landenploegen in 2019 dat dan in Kreta wordt georganiseerd.

De verwachtingen van bondscoach Alain Wuytens is een plaats in de halve finale wat betekent dat de Deaf Read Devils, die enkele weken geleden een driedaagse stage hadden in Blankenberge, bij de eerste twee moeten eindigen in hun groep. België speelt tegen Polen op 2 augustus om 14 uur, tegen Turkije op 4 augustus om 17.00 uur en tegen Tsjechië op 6 augustus om 14 uur.

Alle matchen kunnen via een livestream gevolgd worden en op groot scherm in café ‘t Kruisken net over de West-Vlaamse grens in Adegem.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.