Martinez na kwalificatie: “Een jaar tijd om Hazard wedstrijdfit te krijgen”

© BELGA
Redactie KW

Missie volbracht voor onze Rode Duivels. Een 3-1 zege tegen Estland volstond voor de kwalificatie voor het WK van volgend jaar. De Duivels mogen dus hun valies pakken voor het speciale WK in Qatar.

Met nog één wedstrijd te gaan kan België niet meer bijgebeend worden in Groep E. Een unicum want voor het eerst in de geschiedenis kon onze nationale ploeg zich voor vijf opeenvolgende grote tornooien kwalificeren.

Bondscoach Roberto Martinez was uiteraard in zijn nopjes met deze opmerkelijke statistiek: “Een kwalificatie voor een groot tornooi mag je niet als vanzelfsprekend beschouwen. Iedereen is in feeststemming en we gaan naar een speciaal WK”, doelend op het vreemde tijdstip volgend jaar. Voor de eerste keer geen WK in de zomer, er wordt gespeeld in november en december.

Behalve het gelijkspel in Tsjechië legden de Duivels een foutloos parcours af. Straffe cijfers onder Martinez overigens. “Sinds ik hier ben behaalden we tijdens de kwalificaties 25 zeges en 2 gelijke spelen. Vandaag zag ik veel beweging in mijn team. Ik heb genoten van Eden Hazard zijn dribbels, maar hij is nog niet wedstrijdfit. We waren bezorgd of hij langer dan een uur zou kunnen spelen. Ons doel is om hem wedstrijdfit te krijgen, we hebben nog 12 maanden de tijd om dat te bereiken.”

Bedrijvige Carrasco

Yannick Carrasco was de meest beslissende Duivel. Hij gaf de assist bij de openingstreffer van Benteke en scoorde zelf met een fraaie knal de 2-0. “Een kwalificatie is altijd iets speciaals. Ik ben blij dat we dit hier thuis voor onze eigen supporters kunnen vieren. We moeten blijven werken en verbeteren als ploeg om zo goed mogelijk klaar te zijn voor het WK.”

Een andere Duivel die in feeststemming was, is Dries Mertens. Hij wordt in maart voor het eerst papa. Voor de wedstrijd werd hij gehuldigd omdat hij als zesde Duivel de kaap van de 100 caps heeft gerond. “Ik ben daar erg tevreden mee. Het is niet zo evident om 100 caps te halen. Ik hoop dat er nog heel wat bij komen. Ik kom net terug uit een blessure en het is altijd moeilijk terugkeren, zeker als de ploeg goed draait.”

Dinsdag wacht de laatste opdracht in Wales. Wellicht zal Martinez zijn ploeg grondig door elkaar schudden en krijgen spelers als De Ketelaere en Mignolet de nodige minuten.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.