Eenvoudige zege bezorgt Rode Duivels WK-ticket voor Qatar

De Rode Duivels vieren de WK-kwalificatie. © BELGA
Redactie KW

Binnen exact 373 dagen start het WK voetbal in Qatar en ook onze Rode Duivels zullen van de partij zijn. Een eenvoudige 3-1 zege tegen Estland volstond voor de rechtstreekse kwalificatie. Dinsdag wacht nog een overbodige wedstrijd op Wales, de ideale gelegenheid om wat speelminuten te geven aan de reservespelers.

De Rode Duivels hadden zoals verwacht weinig problemen met het nietige Estland. Tegen dergelijke landen is het zaak van vroeg op voorsprong te komen. De Estse doelman hielp alvast een handje met het scenario want na tien minuten stond de 1-0 op het bord toen hij knullig onder een voorzet van Carrasco ging. Benteke, diepe spits in afwezigheid van Lukaku en Batshuayi, stond op de juiste plaats en kon erg makkelijk zijn goaltje meepikken.

Christian Benteke scoorde de 1-0.
Christian Benteke scoorde de 1-0. © BELGA

Niet veel later scoorde Benteke bijna de 2-0 maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Ondertussen had doelman Igonen wel een goede redding in huis op een schitterende vrije trap van De Bruyne.

Goede Vanaken

De Belgen waren heer en meester, het balletje ging vlot van voet naar voet en het balbezit draaide rond de 80 procent. Kapitein Eden Hazard was blij dat hij nog eens mocht opdraven, bij Real is hij stilaan vastgeroest aan de bank. Toch is het nog niet de Hazard van weleer, oog in oog met de Estse doelman dribbelde hij de bal in zijn handen. Een gebrek aan vertrouwen heet dat dan.

Hans Vanaken blaakt van zelfvertrouwen.
Hans Vanaken blaakt van zelfvertrouwen. © BELGA

Wie wel blaakt van zelfvertrouwen is Hans Vanaken. De Bruggeling voelt zich interland na interland meer thuis tussen al die wereldvedetten en hij kon terugblikken op een goede partij.

Invalbeurt De Ketelaere

Al vroeg in de tweede helft nam Carrasco met een prima knal alle twijfels weg. De Belgen lieten het vervolgens na om het gaspedaal verder in te duwen en het was Estland dat zowaar de aansluitingstreffer lukte. De ingevallen Sappinen trapte op Courtois maar de rebound van Sorga, ook al ingevallen, belandde wel tegen de touwen. Dan maar even een versnelling hoger schakelen moesten de spelers gedacht hebben. De Bruyne met een stijlvolle chip naar Thorgan Hazard en de dubbele voorsprong was terug een feit.

Charles De Ketelaere mocht invallen.
Charles De Ketelaere mocht invallen. © BELGA

De Ketelaere mocht vervolgens ook nog even opdraven, weliswaar maar voor een minuut of zeven. Dinsdag volgt nog de verplaatsing naar Wales, daar mogen De Ketelaere en wellicht ook Mignolet rekenen op meer speelminuten.

Opstelling België: Courtois, Vertonghen, Denayer, Castagne, Carrasco (71’ Mertens), Vanaken, Witsel, Meunier (63’ Saelemaekers), E. Hazard (63’ T. Hazard), De Bruyne (83’ De Ketelaere), Benteke (83’ Origi).

Opstelling Estland: Igonen, Ojamaa (59’ Sinyavskiy), Mets, Tamm, Paskotsi, Teniste (79’ Puri), Vassiljev (79’ Soomets), Kreida, Poom, Anier (59’ Sappinen), Zenjov (67’ Sorga).

Gele kaarten: 14’ Mets.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 11’ 1-0 Benteke, 53’ 2-0 Carrasco, 70’ 2-1 Sorga, 74’ 3-1 T. Hazard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.